menstruatie simptome
Sanatate

Pe langa simptomele clasice, la fel de normal este sa te simti mai neindemanatica in perioada de dinaintea menstruatiei lunare.

Te simti neindemanatica inainte de menstruatie? Care este cauza, potrivit specialistilor

A sti ce se intampla cu organismul tau inainte si dupa ce incepe menstruatia si de ce, poate avea un impact major asupra felului in care percepi acesta perioada.

In zilele si saptamanile dinainte de inceperea menstruatiei, este posibil sa observi cateva modificari fizice sau emotionale. Unele femei resimt balonare, stare de greata, ameteala, sani durerosi si crampe abdominale. De asemenea, altele probabil se simt triste, iritabile sau foarte sensibile. Desi sunt simptome neplacute, aceste lucruri sunt normale.

Studiile au aratat ca schimbarile hormonale din acea perioada a lunii determina anumite schimbari in zonele creierului care sunt asociate cu memoria, invatarea si emotiile. Acest lucru poate influenta starea de spirit si comportamentul.

Pe langa simptomele clasice, la fel de normal este sa te simti mai neindemanatica in perioada de dinaintea menstruatiei lunare.

"Nivelurile ridicate de estrogen in faza foliculara (care are loc inainte de ovulatie) sunt asociate cu o crestere a claritatii mentale, a functiei cognitive si a celei de coordonare. Astfel este posibil ca scaderea nivelului de estogen si progesteron in zilele premergatoare menstruatiei sa afecteze coordonarea, comportamentul si unele femei sa se simta mai stangace", a explicat Lola Ross pentru Pure WoW.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri