femei sofer
Despre Tine

Pentru multi dintre soferii barbati, femeia la volan reprezinta un pericol: nu stie sa condusa, sa parcheze, i se opreste motorul in circulatie si se pricepe de minune sa blocheze intersectia. Cu siguranta te-ai confruntat si tu, macar o data, cu aceasta prejudecata.

Femeile conduc mai prost decat barbatii, mit sau realitate? Ce arata cele mai recente studii

Pentru multi dintre soferii barbati, femeia la volan reprezinta un pericol: nu stie sa condusa, sa parcheze, i se opreste motorul des si se pricepe de minune sa blocheze intersectia. Cu siguranta te-ai confruntat si tu, macar o data, cu aceasta prejudecata.

Totusi, daca ne uitam atent la cifrele legate de accidentele auto, vom observa ca femeile sunt soferi mai atenti decat barbatii. La aceasta concluzie au ajuns si cercetatorii.

Conform unui studiu recent efectuat in Marea Britanie, multe femei nu reusesc sa ia din prima permisul, inca odata ce trec examenul auto, devin soferi mai responsabili decat barbatii.

Se pare ca domnii produc mai multe nereguli decat noi. Dintre cele 600.000 delicte facute de soferi in Marea Britanie, 79% dintre ele au fost comise de barbati.

Datele colectate mai arata ca 1% dintre soferii care au condus sub influenta alcoolului au fost femei, in vreme ce 5% din ei erau barbati. Din 5 soferi care au fost amendati pentru conducere neglijenta, 4 au fost de sex masculin, conform cercetarii.

Un alt studiu realizat de its4women.ie arata ca femeile sunt mai precaute cand accelereaza si actioneaza frana la timp. De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca femeile care lucreaza in domenii precum stiinta sunt soferi mai buni, 72% dintre aceste doamne fiind considerate "precaute" la volan.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri