femeie vin alcool
Despre Tine

Studiu: Femeile inteligente sunt cele mai mari consumatoare de alcool

Un studiu britanic publicat in "Social Science and Medicine" a gasit o legatura intre nivelul de educatie al femeilor si cantitatea de alcool pe care o consuma.

Cercetarea a folosit date de la British Cohort Study, un studiu longitudinal al copiilor nascuti intr-o anumita perioada in Marea Britanie, 1970, pana la implinirea varstei de 34 de ani, in 2004.

Datele au dezvaluit ca femeile cu facultate incluse in analiza au baut cu 86% mai mult decat domanele si domnisoarele "cu mai putina carte". Mai mult decat atat, relatia dintre educatie si consumul de alcool a fost mai comuna in cazul femeilor decat a barbatlor.

Studiul indica faptul ca indivizii care au obtinut note mari la teste si examene in copilarie prezinta un risc semnificativ mai mare de a abuza de alcool.

De asemenea, rezultatele sugereaza ca performantele academice sunt asociate cu probabilitatea mare de alcoolism la doamne si domnisoare.

Cercetarea mai sugereaza ca femeile care au studii superioare obtin locuri de munca mai bine remunerate, ceea ce inseamna ca au la dispozitie sume mai mari de bani pentru alcool.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri