La fiecare început de an, pe lista de rezoluții a multor persoane se găsește, în top, și slăbitul. Nu toți aleg să o facă în mod sănătos, ci recurg la înfometare, cel mai periculos lucru pentru sănătate, dar și pentru menținerea pe termen lung a siluetei dorite. Un dietician australian oferă patru reguli alimentare ușoare pentru a slăbi sănătos.
Susie Burrell, autoarea "The 30 Day Reset Plan", susține că patru reguli simple ajută la slăbit și la menținerea siluetei, notează Daily Mail.
Citește și: Dieta pe care Brigitte Macron o respectă cu strictețe. La 70 de ani, Prima Doamnă a Franței sfidează vârsta
Mănâncă dulce doar o dată pe zi!
Nu e nevoie să renunți la dulciuri definitiv, ci, dacă obișnuiai să mănânci la fiecare masă câte un desert sau gustările să fie dulci, ar fi bine să te limitezi să te bucuri de ele doar o dată pe zi. Nutriționista face asta după cina luată devreme pentru că, spune ea, dacă mănânci dulce dimineața sau la prânz, nu vei face altceva decât să stimulezi această poftă și să mănânci mai mult în orele următoare.
Prea mult zahăr consumat este asociat cu obezitate, boli de inimă, diabet de tip 2, carii, acnee, tensiune arterială și inflamație cronică.
Evită prăjelile și pune legume în farfurie!
Mai ales la începutul anului, după o perioadă în care au existat pe masă multe alimente "grele" și prăjeli, ar fi bine să începi să le eviți pentru că aduc multe calorii peste necesarul zilnic. În schimb, Burrell spune că legumele ar trebui să ajungă la cât mai multe mese cu putință. Gătește alimentele altfel decât prin prăjire și pe lângă calorii mai puține, câștigi mai mulți nutrienți.
Abține-te de la alcool până spre sfârșitul săptămânii!
Susie Burrell nu exclude de tot alcoolul, dar îi sfătuiește pe toți să aștepte până spre sfârșitul săptămânii pentru a se bucura de un pahar cu vin la cină.
Limitează-te la o singură cafea cu lapte pe zi!
Poți bea mai multe cafele negre pe zi, dar când vine vorba de cappuccino sau latte, ar fi bine să te limitezi la una singură. Laptele, indiferent dacă este animal sau vegetal, poate aduce un surplus caloric de 60-100 de calorii la fiecare băutură.
Sfatul nutriționistei din Australia este să tratezi cafeaua cu lapte ca pe o felie de pâine, așa că în loc să bei un cappuccino și să mănânc două felii de pâine la micul dejun, poți scădea cantitatea de pâine dacă adaugi lapte în cafeaua ta.
Citește și: Dieta care a făcut-o pe Tania Budi să arate spectaculos la 55 de ani: „Cantitatea contează foarte mult”