shutterstock_763927210
Despre Tine

triburi apatani dopuri in nas

Tribul in care femeilor li se pun dopuri in nas. Explicatia din spatele acestui obicei

Femeile Apatani din Arunachal, Pradesh, sunt marcate pe fata cu tatuaje negre. Dupa prima menstruatie, pe langa acestea, li se introduc dopuri negre, din lemn, in nas.

Exista o multitudine de ritualuri in intreaga lume, inclusiv tatuarea pielii, piercing-ul corporal si, dupa cum o demonstreaza locuitorii unui petic de pamant din India, introducerea dopurilor in nas.

Pe pamantul lor din Podisul Apatani, oamenii traiesc din agricultura si pescuit. Femeile din trib, exceptional de frumoase, obisnuiau sa fie capturate in trecut de triburi vecine.

Pentru a preveni acest lucru, batranii satului au propus ca fiecarei femei sa-i fie introduse dopuri din lemn in nas si sa i se faca tatuaje faciale dupa prima menstruatie. Motivul? Astfel ea devenea mai putin atragatoare pentru invadatori.

 

shutterstock_499592662

Acest obicei vechi de sute de ani a fost respectat pana in anii ’70, cand guvernul indian a impus interdictia inciziilor de pe nas. In prezent, doar ultima generatie de femei in varsta mai au au emblemele faciale proeminente.

Cu toate acestea, alte obiceiuri traditionale stravechi au ramas adanc inradacinate in viata de zi cu zi a apatanilor. De exemplu, fiecare gospodarie din aceasta zona pastreaza un altar de sacrificiu unde oamenii lasa oua de pui pentru o sanatate de fier si avere.

Exista, de asemenea, locuri de sacrificiu la care satenii merg sa ceara spiritelor sa le indeplineasca dorinte mai mari. Pe langa pui, pisicile si cainii sunt adesea sacrificati zeitatilor in care cred.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri