Câștig la loterie/ Shutterstock
Divertisment

Câștig la loterie/ Shutterstock

A câștigat o sumă uriașă la loterie și a decis să nu împartă nimic cu soțul ei. Motivul care a făcut-o să recurgă la acest gest

O femeie a câștigat premiul cel mare la loterie, însă a decis să nu împartă banii cu soțul ei. Aceasta a postat întreaga poveste pe o rețea de socializare și a cerut sfaturile utilizatorilor cu privire la motivul care a făcut-o să recurgă la acest gest. 

Lucy a explicat că a început să joace la loterie în urmă cu un an. Ea cheltuia câțiva dolari pe săptămână, dar nu s-a așteptat niciodată să câștige jackpot-ul. „Am verificat într-o noapte numerele câștigătoare și s-au potrivit perfect cu numerele de pe biletul meu”, a scris tânăra în vârstă de 30 de ani pe Reddit. „Viața mea s-a schimbat complet”, a adăugat femeia care locuiește în SUA. 

Inițial, femeia i-a spus soțului ei despre câștig și au început să se gândească la ce vor face cu banii. Ei au purtat discuții serioase despre planurile lor de viitor, iar atunci a fost momentul când femeia a devenit sceptică cu privire la a împărți banii cu soțul ei. 

Citește și: Cea mai tânără câștigătoare din istoria loteriei britanice a ajuns la sapă de lemn. Pe ce a cheltuit aproape 2 milioane de lire

Aceasta a explicat că partenerul ei, Adam, vrea să împartă banii cu cel mai bun prieten al său, Tim, și să-i adauge numele pe biletul de loterie. 

„Se cunosc de mult timp. S-au mutat în același oraș, au lucrat împreună și chiar au făcut și câteva afaceri împreună. Ei au visat adesea ca familiile noastre să fie unite și să ne dezvoltăm împreună”, a povestit Lucy. „Din moment ce ne-am asumat riscuri împreună și am devenit atât de apropiați, Adam crede că este corect să le oferim o treime din bani”, a completat aceasta. 

„Adam crede că, oferindu-i lui Tim o parte din jackpot, le va face viața mult mai ușoară împreună. Tim și soția lui au probleme financiare acum și s-ar bucura de sprijinul nostru”, a adăugat femeia. „Ce mă face să mă gândesc de două ori înainte de a lua această decizie este că Tim tinde să fie foarte extravagant și îi place să arate atunci când are bani, de aceea nu am încredere deplină că vor ține secret acest câștig și nu vor ridica suspiciuni. Adam crede că sunt egoistă și spune că nu se va bucura de câștigul nostru dacă prietenul lui nu trăiește același stil de viață ca el”. 

Postarea a creat un val de reacții în mediul online, iar utilizatorii și-au exprimat părerea despre decizia pe care femeia o are de luat: „De ce naiba ai împărți câștigurile tale cu prietenii. Este o nebunie”/ „Nu e o idee bună deloc să împarți banii cu ei. E o prostie totală”/ „Nu înțeleg de ce soțul tău nu s-au bucura de bani dacă prietenul lui nu are parte de ei. Intenționează să își petreacă tot restul vieții cu prietenul lui?”/ „Mă îngrijorează gândul să soțul tău și Tim ar putea fi implicați romantic”/ „Dorința de a împărții banii cu prietenul lui nu îmi sună deloc bine”/ „A împărți o treime din venitul soției tale cu un prieten nu e ceva ce am auzit vreodată în contextul unei prietenii platonice”/ „Soțul tău a pierdut controlul. Nu îți recomand să împarți banii cu el”/ Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să contactați un avocat și un contabil. Nu e treaba ta să finanțezi viața prietenului soțului tău”. 

Citește și: O femeie care obișnuia să cerșească ore în șir în fața unei bănci a câștigat premiul cel mare la loterie: ”Spera să-și schimbe viața!”

Ulterior, femeia și-a actualizat mesajul postat pe Reddit și a scris că a luat în considerare sfaturile primite de la utilizatori. „Cred că acum lucrurile sunt clare pentru mine. Este o idee absolut oribilă să-l pun pe Tim pe bilet. Voi revendica banii eu, fiind singurul beneficiar pentru un moment și voi ține cont de sfaturile avocatului. Voi găsi o modalitate de a ajuta familia lui Tim, fără să ne dăm de gol cu câștigul. Vă mulțumesc pentru toate mesajele și sfaturile”. 

Lawrence Josephs, expert în relații și profesor de psihologie la Universitatea Adelphi din New York, a declarat pentru Newsweek: „Majoritatea cuplurile au idei diferite despre bani și cheltuieli. Fiecare are propria perspectivă, propriile priorități și preferințe”. Când vine vorba despre cheltuielile unul cuplu, Josephs spune că compromisul este cheia. „Dacă vrei ca relația ta să dureze, toate problemele financiare se rezolvă prin compromis”.

Expertul susține că partenerii trebuie să analizeze foarte bine situația și să comunice mult în legătură cu acest aspect din viața lor. Dacă unul din parteneri dăunează sănătății financiare a celuilalt, atunci relația nu poate funcționa. 

„Când lipsește comunicarea și încrederea, menținerea finanțelor separate poate fi o necesitate pentru a oferi o plasă de siguranță la deciziile proaste ale unuia dintre parteneri”, a spus Josephs. „Să ajungi să ai probleme financiare din cauza deciziilor unui partener constituie o traumă de trădare care este cel puțin la fel de gravă ca infidelitatea”.

Etichete: bani , căsnicie , loterie , familiei

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri