Ana Barbu 4
Divertisment

A cochetat cu modelingul, a facut balet de performanta si este una dintre cele mai frumoase prezentatoare de pe micul ecran. Pe Ana Barbu o vezi prezentand rubrica Meteo din cadrul jurnalului Digi24. Cum a ajuns insa sa lucreze in televiziune? Ce hobby-uri are sau cine sunt vedetele care o inspira? Ana ne-a raspuns intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru www.peroz.ro:

Ana Barbu, prezentatoare Digi24: "Peste noapte am ajuns sa conduc o revista si o redactie"

A cochetat cu modelingul, a facut balet de performanta si este una dintre cele mai frumoase prezentatoare de pe micul ecran. Pe Ana Barbu o vezi prezentand rubrica Meteo din cadrul jurnalului Digi24. Cum a ajuns insa sa lucreze in televiziune? Ce hobby-uri are sau cine sunt vedetele care o inspira? Ana ne-a raspuns intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru www.peroz.ro:

Ai in spate o cariera in modeling, dar ai ales sa te focusezi pe meseria de jurnalist. Ce te-a determinat sa faci aceasta alegere?

Este putin tras de par, sa declar, ca am avut o adevarata cariera de model. Nu am fost un adevarat manechin de podium, pentru ca nu prea mi-au permis masuratorile. M-am axat pe reclame, spoturi tv, campanii comerciale.

Lucram, la vremea aceea, cu una dintre cele mai bune agentii de modele si de casting din Romania, care mi-a oferit diverse proiecte, cele mai multe in strainatate. Si asa am inceput sa vad lumea. Am descoperit ca-mi place sa interactionez cu oamenii. Sunt definitia a ceea ce inseamna PEOPLE PERSON, dependenta de prieteni si de viata sociala.

In ceea ce priveste trecerea la jurnalism, s-a intamplat, peste noapte. Eram la o sedinta foto, iar unul dintre fotografi m-a intrebat daca nu sunt interesata de un post de redactor-sef la revista cu care colabora. Era o publicatie cu profil de design interior si de lifestyle, iar redactorul-sef, o femeie, intra in concediu de maternitate. Dupa mai multe teste si testari, m-am angajat, si uite cum, peste noapte, am ajuns sa conduc o revista si o redactie.

In afara de articolele pe care le aveam in derulare, interviuri, traduceri si corecturi de texte, ma ocupam si de organizarea sedintelor foto pentru coperta. La fiecare editie era un editorial cu o vedeta autohtona pe coperta, de care ma ocupam in totalitate; de la interviu pana la productie.

Practic, eram si jurnalist-stilist. Si iata, ca din cea din fata camerei de luat vederi, am ajuns in spatele acesteia si asta mi-a dat o satisfactie enorma. Din presa, trecerea la televiziune s-a facut, la cativa ani distanta, in mod natural.

Care sunt cele mai mari satisfactii ale acestui job?

Satisfactiile care vin la pachet cu tot ce inseamna televiziune sunt investiile in propria imagine. Iti construiesti un brand, te faci mult mai vizibil.

Pentru mine, acestea sunt avantajele meseriei de jurnalist. Consider ca notorietatea iti poate aduce foarte multe beneficii daca stii sa o manageriezi cu cap si sa o duci intr-o zona etica si sanatoasa.

Exista asemanari intre meseria de model si cea de prezentatoare TV? Dar deosebiri?

Atitudinea, caracterul, vointa si stapanirea de sine sunt principalela calitati care ar trebui sa nu lipseasca din orice meserie.

Ce vedeta internationala contemporana sau clasica te inspira?

Ma inspira Olivia Palermo pentru ca are stil si clas. Modelul Natalia Vodianova pentru toate campaniile sociale pe care le are sub umbrela. Jurnalista Hala Gorani. Iar de la noi, Aurora Liceeanu pentru sinceritate si autenticitate, iar Horatiu Maleale pentru originalitate.

Sunt multi oameni pe care ii admir si asta pentru ca rezonez cu cei care au multe valente, cu cei care se implica in multe domenii si segmente, cu cei de la care ai ce sa inveti.

Cum arata o zi din viata ta?

Programul meu este unul destul de alambicat. Doua saptamani pe luna ma trezesc la ora 5 dimineata, iar restul intru la ora 12 la munca. Am un program destul de activ - munca, sala, evenimene, campanii, scris pe blog. Si timp pentru cainele meu, nou dresatul golden retriever, Zorro :)

Cum reusesti sa te mentii in forma? Ai vreo activitate sportiva preferata?

Vara imi place sa alerg in parc cu Zorro. Dam amandoi o tura de parc, cat de des putem. Mai joc si tenis din cand in cand. Anul trecut am fost in tabara de kite asa ca, la vara, in afara de pregatirile de nunta, trebuie sa-mi gasesc si o destinatie pentru kite ca sa pot exersa in continuare.

Iarna merg la schi, sport pe care il practic de la varsta de 3 ani. Nici in tinerete n-am stat degeaba, putini stiu ca am facut balet de performanta la liceul de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti.

Care este primul lucru care iti vine in minte cand auzi cuvantul "roz"?

Roz pastel va fi culoarea/cromatica nuntii mele de pe 7 iulie de anul acesta, asa ca, numai de bine de la mine :) Voi pluti, la propriu, numai pe roz.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri