unghii manichiura
Divertisment

Ce se intampla cu unghiile daca renuntam sa ne mai facem manichiura

Contactat de echipa Pure Wow, dermatologul Peterson Pierre a explicat ce se intampla cu unghiile noastre cand renuntam sa ne mai facem manichiura.

Potrivit doctorului, cele mai multe oje, lacuri, acetone si alte produse pentru unghii contin substante chimice dure.

Daca renuntam o vreme la programarile de la salon, oferim corpului o pauza de detoxifiere: "O sa scapati de trio-ul toxic: ftalat de dibutil, toluen si formaldehida, care a fost asociat cu afectiuni precum astmul, malformatiile la nastere si chiar cancerul", a specificat medicul.

Desi nu exista o legatura directa intre folosirea substantelor anterior mentionate si imbolnavire, speciliastii insista ca o perioada de respiro le va prinde bine unghiilor noastre.

Doctorul Pierre spune ca vom observa o schimbare fizica, in primul rand: "Folosirea constanta a acetonei si a lampilor UV poate slabi cheratina din unghii si provoca o suprafata aspra care duce la subtierea si ruperea unghiilor".

Fara lac, oja sau alte intervenii, unghiile se vor repara, rehidrata si vor fi mai ferite de germeni.

Dr. Pierre recomanda sa luam din cand in cand o pauza si sa ne ingrijim unghiile acasa. Taiate scurt, mentinute fara lac sau gel, ele se vor intari si vor recapata puterea de a creste mai puternice.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri