amal clooney george clooney
Divertisment

Cu unul dintre cei mai chipesi actori de la Hollywood la brat, Amal Clooney straluceste de-a dreptul. Este avocata de prestigiu, activista pentru drepturile omului si in nenumarate randuri a dat dovada ca are curajul sa schimbe lumea.

Povestea impresionanta de viata a lui Amal, sotia lui George Clooney

Cu unul dintre cei mai chipesi actori de la Hollywood alaturi, Amal Clooney straluceste de-a dreptul. Este avocata de prestigiu, activista pentru drepturile omului si in nenumarate randuri a demonstrat ca are curajul sa schimbe lumea.

Fiica unei jurnaliste si a unui fost profesor universitar, Amal s-a nascut in Liban, in februarie 1978, in plina ascensiune a Razboiului Civil. Din cauza contextului politic si social, familia sa a migrat spre Londra cand avea numai doi ani.

Spre deosebirile de celelalte cuceriri ale lui George Clooney, actuala sa sotie nu are nicio legatura cu showbizul. 

Ea si-a obtinut diploma in 2000 si in scurt timp a ajuns unul dintre cei mai apreciati avocati din Londra, in domeniul sau.

"George Clooney este norocos sa aiba o fata ca Amal. E foarte educata si o persoana foarte stimata in aceasta zona", a declarat proprietarul unui restaurant din orasul natal al lui Amal, Baakline, pentru NBC News.

In ciuda faptului ca a locuit in Baakline doar doi ani, realizarile personale sunt inca pretuite de comunitatea libaneza pe care a lasat-o in urma.

"Amal este o persoana remarcabila si suntem foarte mandri de ea. In afara casniciei cu George, ea si-a facut un nume ca avocat", a spus viceprimarul adjunct al orasului Baakline, pentru aceeasi sursa, conform The List.

A fost dragoste la prima vedere

Ca intr-o poveste de dragoste parca rupta din filme, Amal si George s-au intalnit in Italia, pe vremea cand ea avea 36 de ani si el 53.

"A fost unul din acele lucruri amuzante. Din minutul in care ne-am intalnit, ne-am inteles bine si am simtit ca vom fi impreuna", a spus Clooney in emisiunea lui Ellen DeGeneres.

Actorul a dezvaluit si ce l-a atras la Amal: "Este o fiinta uimitoare si careia ii pasa. Se intampla sa fie si unul  dintre cei mai destepti oameni pe care i-am cunoscut vreodata. Si are un simt dezvoltat al umorului".

Aproape a stricat cererea in casatorie

La sase luni dupa ce au format un cuplu, propunerea lui Clooney nu a fost intampinata asa cum se astepta actorul. Intr-o seara, cand Amal a ajuns acasa dintr-o calatorie in Londra, George a gatit cina si a pregatit un playlist cu melodii de dragoste. Cand Clooney a rugat-o sa ii caute o bricheta pentru a aprinde lumanarea, aceasta a gasit inelul. Desi seara nu a mers cum planuia, s-a finalizat cu raspunsul mult asteptat din partea ei.

Iubeste animalele

In 2015, ea si Clooney au adoptat un caine in varsta de 4 ani, pe nume Millie. Adorabil, Millie s-a alaturat celor doi caini salvati anterior de catre cei doi. Si adoptiile nu s-au oprit aici. La finalul aceluiasi an, cuplul a salvat un alt animalut pentru parintii lui George, care isi pierdusera recent terrierul in varsta de 10 ani.

A lansat o bursa pentru fetele libaneze

La sfarsitul anului 2015, ea a lansat bursa Amal Clooney pentru fetele libaneze, un premiu care recunoaste "performanta academica exempara si interesul demonstrat in promovarea drepturilor omului si a problemelor internationale".

In fiecare an, Amal trimite o studenta care merita aceasta bursa la Colegiul United World din Dilijan, Armenia: "Aceasta bursa va oferi femeilor tinere din Liban o oportunitate pe tot parcursul vietii".

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri