Divertisment

sursă foto: Profimedia

Nepotul prințesei Diana, cel mai râvnit burlac din Marea Britanie. Ce avere ar putea moșteni Louis Spencer

Este nepotul uneia dintre cele mai faimoase femei din istorie, iar surorile sale și-au făcut deja debutul pe paginile revistelor de renume, însă nu multă lume a auzit de Louis Spencer, vicontele Althorp.

Aristocratul britanic, în vârstă de 27 de ani, este cel mai mic copil și singurul fiu al fratelui prințesei Diana, Chales Spencer, al IX-lea Spencer, și al primei sale soții, Victoria Aitken (născută Lockwood).

nunta părintul harry

Extrem de chipeș și înalt ca verii săi, prințul William și prințul Harry, Louis are și o educație aleasă, lucru de așteptat pentru un membru al familiei regale. Acesta a fost crescut de mama sa în Africa de Sud, unde a urmat cea mai scumpă școală privată din Cape Town înainte de a se întoarce în Marea Britanie pentru a studia la Universitatea din Edinburgh.

Citeşte şi: Dezvăluirile lui Barack Obama despre fiicele sale după cei opt ani la Casa Albă. Ce le deranja cel mai mult

Spre deosebire de surorile sale mai mari, modelul D&G, Lady Kitty, de 30 de ani, și gemenele Lady Amelia și Lady Eliza, de 28 de ani, Louis evită rețelele sociale și evenimentele mari. Acest lucru este în contradicție cu ambiția sa de a deveni un actor profesionist, deși el nu a apărut încă în niciun film.

kitty spencer

Datorită practicii vechi de secole a primogeniturii masculine, prin care titlul și moșia unui aristocrat îi revin fiului cel mare, în detrimentul copilului cel mare, Louis va moșteni într-o zi și Althorp House, casa în care prințesa Diana a copilărit și moșia de 13.500 de acri din Northamptonshire. Tocmai acest lucru l-a adus în atenția tabloidelor.

Dacă nu ar exista practica Dreptul primului născut, Lady Kitty, sora mai mare a lui Louis,  ar fi moștenitoarea titlului și a averii, iar aceasta nu este singura femeie de vița nobilă care pierde aceste drepturi din cauza sexului. Această practică a dus la apariția campaniei Drepturilor Fiicelor, o petiție la nivel european care solicită încetarea primogeniturii masculine și discriminării sexuale. În campanie s-a alăturat și Catherine FitzGerald, soția actorului Dominic West.

Citeşte şi: O scrisoare lăsată de prințesa Diana dezvăluie legătura specială dintre Harry și William. Ce spunea Lady Di despre cei doi

De asemenea, subiectul a stârnit și interesul politicienilor. Premierul David Cameron a spus că „ideea un fiu mai mic ar trebui să devină monarh în loc de fiică mai mare, pur și simplu pentru că este bărbat, nu mai este acceptabilă, în timp ce Boris Johnson ar fi ordonat să se analizeze problema primogeniturii masculine ca parte a planurilor de a face Parlamentul mai primitor pentru femei.

Cu toate acestea, Earl Spencer, în vârstă de 56 de ani, nu este înclinat să se alăture schimbării și a declarat că va respecta tradiția și îl va alege pe Louis ca moștenitor.

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri