emma watson dior
Divertisment

emma watson la premiera filmului the circle din paris

Gest remarcabil. Actrita Emma Watson a lansat un numar de urgenta la care pot suna victimele hartuirii sexuale la birou

Potrivit statisticilor, una din doua femei a fost hartuita sexual la locul de munca. Din pacate, patru din cinci victime nu se simt confortabil sa raporteze problemele catre departamentul de HR, motiv pentru care actrita Emma Watson a lansat o noua linie telefonica ce ofera consultanta juridica gratuita cu privire la hartuirea sexuala in Anglia si Tara Galilor.

Linia telefonica este conceputa pentru a ajuta femeile sa-si traga la raspundere angajatorii si hartuitorii si este prima de acest gen, lucru pe care Watson il considera "complet uluitor".

Oricine are nevoie de consultanta juridica pentru a face fata acestor tipuri de situatii poate apela linia directa si vorbi cu cineva din organizatie fara a plati taxele pe care le percep adesea avocatii traditionali.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

"Scopul acestei linii de consiliere este de a imputernici femeile sa isi exercite drepturile legale la locul de munca. Prin sfatuirea angajatelor cu privire la optiunile lor legale si cresterea intelegerii privind egalitatea, le vom putea ajuta sa ia decizii in cunostinta de cauza cu privire la etapele urmatoare, inclusiv cum sa navigheze cu incredere in sistemul juridic", a spus ofiterul pentru Drepturile Femeilor, Deeba Syedtold.

Femeile pot primi sfaturi cu privire la stabilirea a ceea ce se incadreaza din punct de vedere juridic la hartuire sexuala, pot depune o plangere impotriva unui angajator si face diferite cereri, transmite Fast Company.

Linia telefonica este sustinuta pe fondul Time's Up din Marea Britanie pentru Justitie si Egalitate si este administrata de Rosa, un fond caritabil infiintat pentru a sprijini initiativele pentru femeile si fetele din UK. De asemenea, a primit o donatie de 1,2 milioane USD de la Emma Watson si alte nume din industria de film.

"In sfarsit, se pare ca oamenii realizeaza amploarea problemei si am speranta ca, odata cu impunerea unor standarde globale, cum ar fi tratatul recent al Organizatiei Internationale a Muncii privind hartuirea la locul de munca, vom incepe sa vedem un nou climat de prevenire si responsabilitate", a spus Watson intr-o declaratie.

Daca aveti nevoie de sfaturi legale cu privire la hartuirea sexuala si locuiti in Anglia sau Tara Galilor, puteti suna la 020 7490 0152.

Foto: Guliver/Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?