Michaela Fialová/ Profimedia
Divertisment

Michaela Fialová/ Profimedia

Imaginile care au stârnit indignare în mediul online. Cum s-a fotografiat o tânără cu animalele vânate chiar de ea

Michaela Fialová, din Litoměřice, Cehia, a stârnit indignare în mediul online după ce s-a fotografiat în ipostaze provocatoare cu animalele ucise chiar de ea la vânătoare. Tânăra, care a învățat să vâneze de la vârsta de 13 ani, face parte dintr-o organizație care se ocupă cu conservarea naturii.

Ea s-a mutat în Africa de Sud în anul 2013, iar de atunci se ocupă cu vânatul animalelor care nu mai pot trăi în sălbăticie. Michaela a explicat că o partidă de vânătoare înseamnă urmărirea și identificarea animalelor slabe sau bolnave, care pot provoca probleme turmei. Ea a postat imaginile pe contul său de Instagram, însă din anul 2021 a găsit o metodă mult mai bună pentru a produce bani care să ajute organizația. 

Michaela Fialová/ Profimedia
Michaela Fialová/ Profimedia

După ce a aflat că una dintre prietenele sale postează fotografii indecente pe o platformă online, Michaela s-a gândit să facă același lucru, însă a postat fotografii în care pozează provocator cu animalele vânate chiar de ea. Acum, ea susține că produce peste 5.000 de dolari într-o singură săptămână, publicând poze în lenjerie intimă sau în costum de baie, alături de crocodili, girafe și zebre. 

Citește și: Cum a aflat o tânără că noul ei iubit era logodit și își organiza nunta cu o altă femeie: “Dacă ai o zi proastă, amintește-ți de asta”

Imaginile cu Michaela, în care pozează cu animalele exotice pe post de trofee, au fost extrem de apreciate de internauți, însă au existat și utilizatori care au fost indignați de fotografii. Chiar dacă tânăra încearcă să ajute natura, oamenii consideră că imaginile au un impact mult prea emoționant pentru a fi postate în mediul online, iar unii dintre ei au cerut ca acesteia să-i fie interzis accesul pe întreg continentul. 

Într-un interviu pentru DailyMail, Fialová și-a apărat temeinic acțiunile, susținând că acestea au un efect pozitiv asupra vieții sălbatice locale. 

„Plănuiesc să public în continuare astfel de conținut, ca să pot finanța îngrijirea animalelor care au nevoie. Acesta e motivul pentru care am început acest proiect. Vreau doar să ajut animalele.”, a declarat aceasta. 

Michaela Fialová/ Profimedia
Michaela Fialová/ Profimedia

Chiar dacă poate părea un sport brutal, vânătoarea ajută în mod direct la echilibrarea ecosistemului. Noțiunea a fost acceptată atât de biologi, cât și de organizațiile de mediu, inclusiv de Centrul de Cercetare a Proprietății și Mediului. 

Citește și: Un bărbat de 70 de ani s-a căsătorit cu o femeie de 28 de ani, pe care a cunoscut-o într-o vacanță: „Mi-a plăcut din prima ce am văzut”

„Am început să mă interesez de conservarea animalelor prin vânătoare și am studiat acest lucru chiar și la universitate. Am vrut de mică să fac asta. La vârsta de 24 de ani m-am mutat în Africa de Sud pentru a-mi începe cariera de conservator, unde o zi obișnuită înseamnă studierea animalului pe care vrem să-l gestionăm și apoi pândirea turmelor pentru a detecta membrii slabi sau bătrâni, pe care apoi îi vânăm”, a explicat Michaela Fialová. „Suprapopularea, mai ales în sălbăticie, poate duce la o luptă pentru apă și hrană, dacă există prea mulți membri de aceeași specie. Motiv pentru care trebuie să facem asta”. 

Michaela Fialová a mai povestit că ea folosește o pușcă care ucide dintr-o singură lovitură, astfel încât să nu creeze prea multă suferință. De asemenea, ea protejează animalele și de braconierii ilegali. 

„Pe lângă eliminarea bolilor și a suprapopulării, protejăm și animalele, precum rinocerii, de braconieri. Facem acest lucru împușcându-i cu o săgeată care îi adoarme, apoi îi decornăm. Știu că unii oameni ar putea considera asta o cruzime, dar le permite rinocerilor să trăiască liniștiți fără a fi răniți de braconieri”.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri