kamila harris candidatura prezidentiale sua
Divertisment

senatorul Kamala Harris, care si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale din 2020.

Kamala Harris, o femeie in lumea barbatilor. Povestea senatoarei care candideaza la prezidentiale in SUA

Are 54 de ani, este fiica unor imigranti din Jamaica si India, a doua femeie de culoare aleasa in Senatul SUA din California si poate viitorul presedinte al SUA. Vorbim despre senatorul Kamala Harris, care si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale din 2020.

Nascuta in Oakland, California, Kamala provine dintr-o familie compusa din mama indianca (cercetor care a studiat cancerul) si tata economist cu origini jamaicane.

Fost procuror al Californiei, Kamala Harris este unul dintre cei mai vocali senatori americani si se considera o luptatoare pentru justitie, decenta si egalitate. Ea este binecunoscuta pentru stilul transant din timpul audierilor din Senat precum si pentru vehementa cu care s-a ridicat in fruntea miscarii anti-Trump.

Acum Kamala se pregateste pentru alte provocari. A dat startul campaniei prezidentiale din 2020 in orasul sau natal Oakland, California, pe care a numit-o “Kamala Harris pentru oameni”.

Kamala Harris, sustinuta de peste 10.000 de persoane

kamala harris

„Acestea sunt valorile pe care noi americanii le apreciem si toate sunt disputate acum. Viitorul tarii noastre depinde de voi si de milioane de altii care lupta pentru aceleasi credinte”, a afirmat ea.

Mii de persoane au aglomerat strazile in orele cat a durat evenimentul, autoritatile estimand ca au fost prezente peste 10.000 de persoane, iar alte 12.000 s-au strans in pe strazile din jurul locului unde s-a tinut manifestatia.

Harris a urcat pe scena decorata cu steagul american pe piesa lui Mary J. Blige - Work That si a parasit-o pe cea a lui Lin-Manuel Miranda - My Shot.

Kamala si-a inceput cariera ca procuror adjunct districtual in Alameda, California pentru ca apoi sa devina procuror in San Francisco, unde s-a concentra pe prevenirea infractiunilor. In anul 2010, si-a invins la limita oponentul republican pentru a deveni procurorul general din California. Sase ani mai tarziu ea a fost aleasa in Senat.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri