ligia munteanu prezentatoare 2.0
Divertisment

De trei ani prezinta Jurnalul Economic, iar de curand Ligia Munteanu a pornit intr-o noua aventura: se ocupa de emisiunea 2.0 si marturiseste ca noul rol ii place la nebunie. Si-a cumparat chiar o camera cu un robot integrat, care o urmareste prin intreaga casa. Ce alte lucruri ne-a mai povestit frumoasa jurnalista despre jobul sau, dar si despre pasiunile omului din spatele camerelor de filmat, aflati in randurile urmatoare:

Ligia Munteanu, Digi24: "Femeile care au facut cariera au fost cele care si-au permis sa fie autentice"

De trei ani prezinta Jurnalul Economic. Ligia Munteanu a pornit insa intr-o noua aventura: se ocupa de emisiunea 2.0 si marturiseste ca noul rol ii place la nebunie. Si-a cumparat chiar o camera cu un robot integrat, care o urmareste prin intreaga casa.

Ce alte lucruri ne-a mai povestit frumoasa jurnalista despre jobul sau, dar si despre pasiunile omului din spatele camerelor de filmat, aflati in randurile urmatoare.

La ce meserie visai in adolescenta? Si cum ai ajuns sa lucrezi in televiziune? 

Visam sa fiu actrita. Invatam rolurile tuturor colegilor pentru scenetele de la gradinita sau scoala si le suflam apoi in soapta cand era randul lor. Si munca in televiziune implica tot un rol, poate chiar mai multe, in functie de emisiune. Insa, important este sa nu te blochezi intr-un anumit rol, sa poti experimenta.

Totul a pornit de la un anunt in ziarul local din Iasi, despre un post de reporter, in 2009. Mutarea la Bucuresti a fost in 2011, si in 2016 am intrat in echipa Digi24. A fost pentru mine un pas important si asa a inceput o intreaga aventura.

Care este sfatul pe care l-ai da fetelor care viseaza la o cariera in presa? 

Sa creada in ele si sa fie asa cum le cere inima. Femeile care au facut cariera au fost cele care si-au permis sa fie autentice, diferite de masa, naturale si asumate.

Care este cel mai placut lucru pe care il presupune jobul tau?

Iubesc tot ce tine de televiziune si in fiecare zi cel mai placut lucru e mereu altul. Intr-o zi sunt oamenii, in alta subiectul reportajului, alteori legatura cu camera, poate un interviu.

Dar cel mai neplacut? 

Uneori devine coplesitor sa lucrezi mereu sub presiune, sa valorifici si 10 secunde de timp. Mereu am spus ca fara pasiune nu poti lucra in televiziune.

Ce lectii importante ai invatat lucrand la Jurnal economic? 

Jurnalul Economic de la Digi24 a fost inca de la inceput un proiect foarte drag mie. A implicat munca de prezentator, dar si analize obiective, iar la final creionarea unui personaj. Am invatat extrem de multe in acesti 3 ani. Diplomatia cred ca a fost o provocare pentru mine.

De curând prezinți și emisiunea 2.0 la Digi24. Cum te simți în noul rol? 

Imi place si sunt atat de multe de explorat! Cred ca noile tehnologii reprezinta cea mai importanta schimbare din acest moment de pe planeta si e mare nevoie sa vorbim despre asta. Subiectele sunt extrem de interesante. De exemplu, ce educatie ii oferi acum unui copil, cand stii ca meseriile considerate in alte generatii de baza, acum vor fi inlocuite de roboti, cum ar fi meseria de medic. Nu mai vorbesc despre tot felul de dispozitive inteligente, deja telefonul a devenit un asistent personal. Urmariti-ne in fiecare duminica de la ora 11:05 si joi de la 10:30 si veti vedea cat de captivanta a devenit tehnologia.

Care e relația ta cu social media? 

Recunosc utilitatea acestor platforme si atat timp cat le folosim in scopuri utile, este in regula. Nu pot insa sa inchid ochii la atat de multe controverse legate de subiect. Pana la urma tine de fiecare dintre noi cat de responsabili suntem. Poti sa folosesti aceste retele sa tii legatura cu prieteni din alte parti, sa te informezi mai repede, sa te distrezi cu poze din vacanta, dar atunci cand se dovedeste manipularea alegerilor, opiniilor si mai rau, colectarea de date personale, deja cred ca sunt depasite anumite granite.

Care e ultimul gadget pe care ți l-ai cumpărat și ce te-a convins? 

Am cumparat o camera cu un robot integrat, cu asigurare de perimetru. E simpatic foc! Te urmareste prin casa, te recunoaste. Inca nu ne vorbim, la urmatorul model poate.

Cum se delecteaza Ligia Munteanu in timpul liber?

Am o pasiune mai veche, palariile, o pasiune care a capatat contur in ultima perioada. Si de cate ori putem, calatorim. Am fost de 4 ori in Hong Kong, un oras fascinant, si cel mai departe, pana acum, am ajuns in Philippine. Bali a fost o destinatie superba, din punctul meu de vedere, o combinatie unica de traditie, ezoterism si peisaje exotice. Anul acesta pornim spre vest, sunt in plan New York si Hawaii.

Cum te-ai descrie ca femeie?

O combinatie ciudata intre femeie si copil. Dornica de libertate, dar extrem de fidela celui care imi acorda libertatea. Mereu in cautare de nou, asumata si deranjant de sincera.

Ai vreo fobie?

Nu e fobie, dar sigur nu sunt o persoana matinala.

Care sunt cele trei cosmetice care nu iti lipsesc niciodata din geanta? 

Un luciu de buze, parfum si ulei de cuticule.

Care este articol vestimentar care predomina in garderoba ta? 

Pantofi, pantofi si iar pantofi.

Cu ce asociezi culoarea roz?

Cu bucuria copilariei.

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri