Romina Gingașu
Divertisment

Romina Gingașu / Foto: Facebook

Nu o interesează gențile de lux, ci imobiliarele. Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari, a investit milioane de euro în România

Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari, miliardarul care deține 10% din imperiul Ferrari, a investit milioane de euro în România. Potrivit revistei Forbes, românca în vârstă de 34 de ani a investit până în prezent aproximativ 10 milioane de euro în proiecte rezidențiale, concentrându-se în special în zona Floreasca și în nordul Capitalei.

Cea mai recentă achiziție a fost de 20% dintr-un ansamblu rezidențial situat în zona Cartierului Francez, unde a investit două milioane de euro. Aici a achiziționat ultimele două etaje, care includ un penthouse de 420 mp și o terasă de 80 mp.

Un alt proiect important în care Romina Gingașu este implicată este un complex situat în apropierea Școlii Americane din Pipera. Strategia sa de afaceri se concentrează pe achiziții cu scop investițional pe termen lung, nu pe obținerea de profituri rapide prin închiriere. 

Citește și: Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari, despre viața lângă miliardar: E foarte atent cu cheltuielile. Ce zice despre diferența de ani

„Mă raportez la randamentul pe termen lung și întotdeauna achiziționez din faza de proiect. Nu închiriez proprietățile deoarece toate au o particularitate pe care doresc să o păstrez sau să o dezvolt”, explică Romina Gingașu.

Ea adaugă că întotdeauna va investi și deține proprietăți în România: “A fost încă de la început prima alegere, fiind cetățean român, consider că am o datorie morală față de țara mea și aceeași datorie față de plata TVA, de aceea achiziționez proprietăți în nume propriu. Nu urmăresc să intru în piață ca dezvoltator”.

Citește și: Cine este și cum arată Romina, soția româncă de 32 de ani a miliardarului Piero Ferrari. Îi desparte o diferență de vârstă de 45 de ani

În ce privește investițiile în alte orașe europene, Romina Gingașu preferă să achiziționeze “proprietăți unice în clădiri importante”. Un exemplu este achiziția recentă a 45% din Palazzo Marsigli din Bologna, care a aparținut familiei de nobili Ferdinando Marsigli. Situată lângă Tribunalul din Bologna, clădirea păstrează caracteristici originale precum lemnul, ușile și structura din 1730, toate fiind menținute în condiții speciale. Ea mai deține alte două apartamente la Monte Carlo.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?