regina elisabeta a II-a
Divertisment

Regina Elisabeta a II-a este vorbăreață și deschisă în prezența celor în care are înceredere deplină. / Foto: Profimedia

Obiectele neobișnuite pe care regina Elisabeta adoră să le colecționeze de zeci de ani. Suverana se mândrește cu o colecție uimitoare

La fel ca predecesorii săi, Regina Elisabeta adoră să colecționeze o mulțime de lucruri, însă unul singur i-a surprins pe fani, fiind o colecție foarte neobișnuită. 

Familia regală britanică este renumită pentru obiceiurile și hobby-urile sale ciudate și inedite, unele dintre ele făcând parte din tradițiile regale de sute de ani. Fie că vorbim despre jocul de polo, conducerea trăsurilor sau vânătoarea de cocoși, membrii regali au ocupații exclusive și elegante. Prințul Charles iubește să grădinărească, iar ducesa de Cambridge are o pasiune pentru gătit, iar Regina nu este foarte diferită de familia sa. De-a lungul celor 96 de ani, aceasta a avut o mulțime de hobby-uri, cum ar vizionarea emisiuniulor sale TV preferate. Majestatea Sa a călcat, de asemenea, pe urmele strămoșilor ei și a ales să colecteze diferite obiecte. Cea mai ciudată dintre ele este colecția de râșnițe de piper.

Deși nu se știe exact motivul pentru care monarhul a dorit să colecționeze aceste obiecte de bucătărie, ea a spus în neumărate rânduri că i se par foarte amuzante. Una dintre râșnițele sale favorite este un cadou primit de a o prietenă care tocmai se întorsese din Italia. Aceasta a luat obiectul de plastic dintr-un restaurant italian. Un apropiat ar Reginei a declarat pentru Mirror că atunci când răsucești capacul râșniței, aceasta țipă cu un accent italian: „Îmi rupi gâtul!”, iar acest lucru o amuză cumplit pe Majestatea Sa.

Citește și: Ce consumă Regina Elisabeta în fiecare dimineață înainte de micul dejun. Obiceiul ei nu este deloc ieftin

Colecția de râșnițe de piper nu este singura de care Regina este pasionată. Aceasta a păstrat tradiția familie sale și a devenit a cincea generație regală care continuă colecția istorică de timbre. Potrivit experților, colecția valorează în prezent 10 milioane de lire sterline. 

„Reginei îi place să-și arate colecția de timbre vizitatorilor. Este una dintre mândriile și bucuriile ei, nu numai pentru că deține unele dintre cele mai valoroase ștampile din lume, ci și pentru că a construit pe o comoară de familie și simte că i-a făcut mândri pe tatăl ei și pe foștii monarhi care au deținut-o”, a declarat expertul regal Phil Dampier. 

Regina a continuat să adauge articole în colecția începută de prințul Alfred și de regele George al VI-lea. Cel mai rar și mai scump trimbru adăugat de ea este unul maurițian, care este evaluat la două milioane de lire sterline. Acesta a fost prezentat într-o expoziție pentru a sărbători Jubileu de Aur al Reginei din 2002. Ștampila acestuia este una dintre cele mai apreciate din lume și a fost emisă de oficiul poștal colonial din Mauritius în 1847. Regina a cheltuit, de asemenea, 250.000 de lire sterline pentru un set unic de 10 Penny Blacks, care sunt datate din prima zi în care au intrat în circulație, pe 6 mai 1840.

Dintre toți custozii regali, regele George al V-lea a fost cel mai dedicat întreținerii și creșterii colecției. Când era încă duce de York, prințul George a fost numit vicepreședinte onorific la Royal Philatelic Society din Londra în 1893. Acesta a primit o carte care conținea 1.500 de timbre cu ocazia nunții sale cu Prințesa Mary de Teck de la colegii săi din societate. 

Citește și: Modul neobișnuit în care Regina Elisabeta mânâncă peștele și cartofii prăjiți. Fostul bucătar regal a făcut dezvăluiri uimitoare

Devotamentul regelui George al V-lea față de hobby-ul său nu a cunoscut limite și chiar a stabilit recordul pentru cel mai mare preț plătit în acea perioadă pentru un timbru. În 1904, un curtean l-a întrebat dacă a auzit de „prostul care a plătit până la 1.450 de lire sterline pentru un singur timbru”. George a oferit un răspuns celebru atunci: „Da, sunt nebunul ăla blestemat”. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri