Olivia de Havilland
Divertisment

Olivia de Havilland împlinește 104 ani! Povestea uneia dintre cele mai longevive actrițe de la Hollywood

Olivia de Havilland și-a pus amprenta asupra Hollywood-ului în cele peste cinci decenii de carieră. Chiar dacă cel mai cunoscut personaj al său este Melanie din “Pe aripile vântului”, a avut o carieră plină de reușite, atât la box-office, cât și în rândul criticilor.

De Havilland s-a născut în Tokyo în 1916 și s-a mutat în California cu familia. Sora ei mai mică e celebra Joan Fontaine (născută Joan de Beauvoir de Havilland), câștigatoare a premiului Oscar pentru “Suspicion”.

Cele două surori dețin recordul pentru singurele rude din istorie care au câștigat premiul Oscar pentru Cea Mai Bună Actriță. Olivia a câștigat două premii ale Academiei Americane de Film, pentru “To Each His Own” și “The Heiress”, și multiple alte trofee, printre care și Damă Comandant a Ordinului Imperiului Britanic pentru contribuțiile aduse artei.

Nu mulți știu, dar de Havilland a reușit să schimbe pentru totdeauna industria cinematografică în momentul în care și-a dat în judecată studioul, Warner Bros., pentru încălcarea contractului. Actrița a câștigat procesul, ceea ce a dus la introducerea legii De Havilland, în care actorii sunt protejați de cerințele absurde ale studiourilor.

Vezi în galeria foto de mai jos poze din viaţa fascinantă a actriţei din "Pe aripile vântului"

Legea a permis vedetelor să negocieze contractele din acel moment astfel încât să nu fie forțate să aparțină unui singur studio pentru ani de zile.

În plan personal, Olivia a dus o viață tumultuoasă. Ea și sora la fel de celebră nu și-au vorbit ani de zile și au existat multe momente surprinse de camerele de filmat în care se ignorau în public. S-a scris chiar că relația lor nu a fost complet refăcută nici până la moartea lui Joan, în 2013.

Primul copil al Oliviei a murit la doar 41 de ani, iar ambele ei căsnicii s-au terminat în divorț. Potrivit presei străine, de Havilland trăiește în aceeași casă cu fiica ei, în Paris.

Nu a mai participat la evenimente din 2011, iar cea mai recentă sesiune foto cu ea a fost în decembrie 2018. Imaginile au fost realizate de fotograful Patrick Fouque.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Foto: Getty, Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri