Prințul William și Kate Middleton/ Getty Images
Divertisment

Prințul William și Kate Middleton/ Getty Images

Prințul William a încălcat tradiția regală atunci când a cerut-o pe Kate Middleton în căsătorie. Ce a omis să facă nepotul Reginei

Prințul William a cerut-o în căsătorie pe soția lui actuală, Kate Middleton, în 2010, după șapte ani de relație, însă nepotul Reginei a omis un detaliu important, încălcând astfel tradiția regală. 

Momentul în care prințul William și Kate s-au logodit a avut loc pe Muntele Kenya, în octombrie 2010. Ducele de Cambridge și-a cerut iubita din facultate în căsătorie după o relație de șapte ani, devenind astfel unul dintre cele mai urmărite cupluri din lume. În momentul în care s-a anunțat logodna, britanicii au fost foarte încântați, nu numai pentru că tânăra Kate va fi în sfârșit un membru oficial al familiei regale, ci și din perspectiva de a sărbători o nuntă regală ca-n povești. 

Cu toate că cererea în căsătorie a decurs normal, prințul William a omis un detaliu important atunci când a luat decizia. Tradiția regală spune că tânărul trebuie să aibă o întâlnire cu tatăl viitoarei lui mirese, căruia să-i ceară acordul pentru a putea duce mai departe cererea în căsătorie. William nu a vorbit deloc cu tatăl lui Kate Middleton, și, cu toate că a fost o mișcare riscantă pentru viitorul lor, aceștia sunt fericiți și acum, la 11 ani de la căsătorie. 

Citește și: Prințul William nu a vrut să se căsătorească cu Kate Middleton din cauza prințului Charles. Care a fost motivul

În interviul lor oficial de logodnă cu Tom Bradby de la ITV, la trei săptămâni după propunere, viitorul rege a motivat alegerea sa de a nu-i spune socrului său: „M-am tot gândit înainte dacă să-l întreb pe tatăl lui Kate, însă mi-a fost teamă că va spune nu. Așa că m-am gândit că dacă o întreb pe Kate mai întâi și ea acceptă, atunci nu mai poate să spună nu. Am reușit să vorbesc cu Mike (tatăl lui Kate) la scurt timp după cererea în căsătorie și totul a decurs așa cum mi-am dorit. Suntem bine”, a declarat prințul William în interviul din 2010. 

Mai mult, prințul William și Kate au ținut ascuns acest lucru timp de câteva săptămâni, înainte de a-i spune prințului Charles și Reginei. 

Citește și: Cum se înțelege Kate Middleton cu soacra ei vitregă, Camilla. Cele două se pregătesc să devină regine

Relația lor a decurs așa cum trebuie, astfel că, în acest moment Kate a devenit ducesă de Cambridge și se ocupă intens de responsabilitățile regale, continuănd să facă istorie când a devenit una dintre primele persoane care s-au căsătorit cu un membru din familia regală britanică, ea nefiind moștenitoare. 

De asemenea, aceasta urmează să devină și prima regină din istoria modernă fără vreo descendență clară a monarhiei, atunci când prințul William va prelua tronul. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri