novak djokovic
Divertisment

Novak Djokovic la Australian Open 2008

Putini au avut ocazia sa o vada. Cum arata Dijana, mama jucatorului de tenis Novak Djokovic

Novak Djokovic este primul jucator de tenis sarb care a ocupat vreodata locul 1 ATP si are in palmares atat de multe titluri incat cu greu pot fi enumerate. In timp ce cariera lui nu mai are nevoie de nicio prezentare, putini cunosc detalii despre viata lui personala.

Nole s-a nascut pe 22 mai 1987 la Belgrad si are origini sarbe si croate. Cei doi frati ai sai mai mici, Marko si Djordje, au jucat la randul lor tenis profesionist, insa niciunul nu a reusit aceleasi performante ca ale lui Novak.

Djokovic locuieste in Monte Carlo si a fost antrenat de Marian Vajda din 2006 pana cand Boris Becker a preluat acest rol, in 2013. Novak vorbeste sarba, engleza, franceza, germana si italiana si iubeste sa studieze limbile straine, asa cum el insusi a marturisit.

Djokovic a inceput sa joace tenis la varsta de patru ani. In vara anului 1993, cand avea sase ani, a fost descoperit de jucatoarea de tenis iugoslava Jelena Gencic, care a fost impresionata de abilitatile lui: "E cel mai mare talent pe care l-am vazut de la Monica Seles incoace", ar fi spus ea.

parintii lui novak djokovic

Gencic a lucrat cu tanarul Djokovic in urmatorii sase ani, inainte de decide ca cea mai buna optiune pentru viitorul sportivului este sa plece in strainatate, unde exista un nivel de concurenta mai mare.

Ea a luat legatura cu Nikola Pilic, iar in septembrie 1999, cand Novak avea 12 ani, s-a mutat in Germania, la academia de tenis a jucatorului. La 14 ani, si-a inceput cariera internationala, castigand campionate europene la simplu, dublu si competitii pe echipe.

Djiana Djokovic, cea mai mare sustinatoare a lui Novak

Parintii lui Novak Djokovic sunt o parte cruciala a succesului sau din tenis. Nu numai ca l-au sustinut neconditionat in anii de formare, dar au ocupat un rol esential chiar si dupa ce a ajuns pe cele mai inalte culmi ale tenisului profesionist.

Mama lui Novak Djokovic, Dijana, se ocupa de un fast-food cu sotul cand tanarul Nole a fost descoperit. Ea a insistat ca baiatul sa se intreneze cu Gencic si mai apoi sa se duca in strainatate, pentru a se perfectiona.

Nu multi stiu, dar artistul muntenegrean Jovan Kentera a realizat un mozaic in care mama jucatorului de tenis este reprezentata ca Fecioara Maria, deoarece e responsabila pentru succesul lui Novak si a dat nastere unuia dintre cei mai importanti sarbi din istorie.

Parintii lui Djokovic cred ca fiul lor este cel mai mare jucator de tenis din istorie si sunt foarte vocali in a-l sustine pe numarul 1 mondial.

Dijana Djokovic Srdjan Djokovic

Discutand finalul epic de la Wimbledon 2019 cu publicatia sarba Sport Blic, Dijana a afirmat ca "Dumnezeu l-a salvat pe fiul ei de la infrangere".

"Cand Federer a avut doua puncte de meci, am pus mana pe cruce. Sunt credincioasa, port amuleta tot timpul, de multe ori m-a salvat in momente dificile."

Djiana a recunoscut ca se supara pe Federer uneori: "Nu este frumos ca ma enerveaza Federer sau altii in astfel de momente. Dar m-a enervat pentru ca este un pic arogant", a explicat mama lui Djokovic.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri