Novak Djokovic
Actualitate

Novak Djokovic a câștigat Wimbledon 2022. / Foto: Profimedia

Care este primul lucru pe care îl face Novak Djokovic zi de zi și cu ce a înlocuit cafeaua de dimineață. Și-a schimbat dieta în 2010

Novak Djokovic, câștigătorul turneului de la Wimbledon din acest an, are 35 de ani, o familie frumoasă și o carieră de succes, acesta fiind unul dintre tenismenii de top ai lumii. Unul dintre secretele performanțelor sale sportive este și regimul alimentar sănătos pe care-l ține cu strictețe.

În urmă cu ceva timp, starul din tenis a dezvăluit ce mănâncă și care este primul lucru pe care-l face în fiecare dimineață. Nu-și începe ziua cu o cafea, ci cu o altă băutură.

"Încep fiecare zi cu apă călduță cu lămâie pentru a-mi detoxifica organismul, iar apoi beau un suc de țelină pe stomacul gol", a mărturisit Novak într-un interviu.

Pentru sportivi, stilul alimentar sănătos, fără alimente procesate, este deosebit de important, așa că nici Djokovic nu face rabat de la acest lucru.

Citește și: Prințul George, în centrul atenției la Wimbledon. Puștiul cel mare al ducilor de Cambridge i-a cucerit pe toți cu reacțiile savuroase

Novak Djokovic
Novak Djokovic a câștigat Wimbledon 2022. / Foto: Profimedia

"În prima parte a zilei mănânc multe fructe. Nu-mi place să consum mâncăruri care cer multă energie pentru a le digera, mai ales în prima parte a zilei, pentru că atunci am nevoie de cea mai mare energie pentru antrenamente", a mai povestit tenismenul de 35 de ani.

Citește și: Puțini au avut ocazia să o vadă. Cum arată Dijana, mama jucătorului de tenis Novak Djokovic

Cerealele, quinoa, orezul sălbatic și cartofii dulci nu lipsesc din meniul campionului sârb, scrie express.co.uk. Nu se ferește nici de cartofii normali, dar nu-i mănâncă prăjiți, ci fierți sau făcuți la abur.

În 2010, când s-a confruntat cu alergii și alte probleme de sănătate, Djokovic și-a schimbat radical dieta. Atunci a renunțat la gluten, lactate și zahăr rafinat. De asemenea, a redus considerabil cantitatea de carne roșie mâncată, dieta lui de acum fiind mai degrabă vegană, bazată pe consumul de plante. Nu i-a fost ușor să facă acest schimbări, dar a fost determinat să-și îmbunătățească starea de sănătate și, de ce nu, și performanțele sportive. 

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri