Încoronare Regele Charles al III-lea/ Profimedia
Divertisment

Încoronare Regele Charles al III-lea/ Profimedia

Regele Charles încalcă tradiția lăsată de regina Elisabeta. Obiceiul mamei sale din luna ianuarie pe care nu-l va respecta

Regele Charles își conturează propria tradiție regală, renunțând la obiceiul mamei sale, regretata regină Elisabeta, și alegând să-și înceapă anul într-un mod diferit.

Actualul monarh și soția sa, regina Camilla, au optat să își petreacă mare parte din luna ianuarie în Scoția, explorând regiunea Aberdeenshire, potrivit Mirror. Aceasta reprezintă o deviere față de practica obișnuită a reginei, care obișnuia să-și dedice această perioadă la Sandringham, revenind la Londra după comemorarea morții tatălui său, George al VI-lea, la începutul lunii februarie.

Citește și: Un an de la moartea reginei Elisabeta a II-a. Cum s-a descurcat Regele Charles în primul său an de domnie

Informațiile furnizate de The Telegraph indică faptul că Regele Charles va petrece începutul noului an la reședința sa din Birkhall, situată pe moșia Balmoral. Se speculează și că ar putea vizita Castelul Mey de pe coasta de nord a Scoției, fostă posesie a bunicii sale, Regina Mamă. În ciuda atmosferei relaxate, monarhul va continua să îndeplinească obligațiile oficiale, inclusiv analiza documentelor guvernamentale.

Cuplul regal, Charles și Camilla, a fost văzut recent la slujba din ajunul Anului Nou, când au fost întâmpinați cu entuziasm de privitori la Biserica St Mary Magdalene din Sandringham. Într-o atmosferă festivă, membrii publicului au așteptat să vadă familia regală, iar regele și regina au răspuns saluturilor cu zâmbete către admiratori.

Citește și: Cadoul pe care Regele Charles i l-a oferit prințului George. A costat 18.000 de lire sterline, dar are o valoare sentimentală imensă

Această apariție publică a avut loc la doar o săptămână după ce Familia Regală a participat la slujba tradițională de Crăciun pe moșia King's Sandringham, marcând astfel sărbătorile.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri