familia regala britanica
Divertisment

Cum vor reuși Meghan Markle și prințul Harry să facă pace cu familia regală / Getty Images

Regina Elisabeta, decizii drastice pentru ca tensiunile dintre Harry și William să nu escaladeze. Ce se va întâmpla la funeralii

Regina Elisabeta a II-a și-a luat măsuri de precauție pentru a se asigura că înmormântarea soțului ei, prințul Philip, va fi lipsită de tensiuni. Astfel, după ce a decis ca toți membrii familiei să poarte haine civile, aceasta a stabilit ca prinții William și Harry să meargă separat în timpul procesiunii funerare.

Prințul Philip, care s-a stins din viață pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, va fi înmormânâtat pe 17 aprilie, la Castelul Windsor, situat în vestul Londrei.

La ceremonie vor participa 30 de persoane din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, iar prinții Harry și William nu vor merge unul lângă celălalt. Potrivit presei internaționale, aceștia vor merge în același rând, dar între ei se va afla vărul lor, Peter Phillips.

Citește și: 10 glume și gafe îndelung comentate ale prințului Philip, unul dintre cei mai iubiți membri ai familiei regale

Prinţul William se va afla în faţă, întrucât este al doilea în ordinea succesiunii la tron după tatăl lor, prinţul Charles, urmat de Peter şi apoi de prinţul Harry.

Această decizie a fost luată pentru a preveni eventuale tensiuni, ținând cont de interviul acordat de Harry și de soția lui, Meghan Markle, realizatoarei Oprah Winfrey. În cadrul acestuia, el a descris relația lor ca fiind una ”distanțată momentan”. La rândul lui, prințul William i-ar fi reproșat lui Harry că ”i s-a urcat celebritatea la cap de când s-a mutat în Statele Unite ale Americii”.

Citește și: Cui i-a lăsat prințul Philip averea. Suma strânsă, mult mai mică decât a reginei Elisabeta a II-a

Membrii familiei regale britanice nu vor purta uniforme militare la funeraliile prințului Philip

Ieri, presa internațională a anunțat că membrii familiei regale britanice vor participa la funeraliile prinţului Philip îmbrăcaţi în haine civile, pentru a se putea evita dezbaterea asupra dreptului prinţilor Harry şi Andrew de a purta uniforma militară.

Ducele de Edinburgh, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, va fi înmormântat sâmbătă la Castelul Windsor, vestul Londrei, în cadrul unei ceremonii la care vor participa doar 30 de persoane din cauza restricţiilor privind pandemia de COVID-19.

Cea care a luat această decizie a fost regina Elisabeta a II-a, care și-a dorit ca toţi membrii familiei regale să fie îmbrăcaţi în haine civile, în pofida puternicei conotaţii militare a acestei ceremonii, prinţul Philip fiind fost comandant al Marinei.

Citește și: Imaginea adorabilă făcută publică de Kate Middleton. Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a, înconjurați de strănepoți

Acest lucru va permite evitarea discuţiilor asupra faptului că prinţul Harry (foto), 36 de ani, şi-a pierdut recent titlurile militare onorifice când a renunţat la atribuţiile regale şi s-a mutat anul trecut în California cu soţia sa, Meghan Markle.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri