TCL Chinese Theatre Hosts Handprint Ceremony Honoring Priscilla Presley, Lisa Marie Presley And Riley Keough
Divertisment

Priscilla Presley și Riley Keough. TCL Chinese Theatre, iunie 2022. Getty Images

Riley Keough a ajuns la o înțelegere cu bunica sa, Priscilla Presley. Câți bani îi va plăti văduvei lui Elvis

Riley Keough îi va plăti bunicii sale, Priscilla Presley, 1.400.000 de dolari pentru a soluționa procesul prin care actrița din „Daisy Jones & the Six” devine unic administrator al averii regretatei sale mame Lisa Marie Presley.

Potrivit documentelor depuse luni la instanță în Los Angeles, Riley îi va plăti văduvei lui Elvis 400.000 de dolari, onorariile și costurile legale, și „un milion de dolari, așa cum este menționat în paragraful 6 al prezentului acord”, potrivit revistei People. 

Riley (34 de ani) și Priscilla (78 de ani) au ajuns la un acord în luna mai, avocații anunțând la acea vreme că termenii înțelegerii vor fi păstrați confidențiali. 

Riley urmează să facă plata „după ce primește veniturile din polița de asigurare de viață a mamei sale”, conform documentelor.

Priscilla a fost înlăturată oficial din funcția de administrator al averii fiicei sale Lisa Marie Presley pe 11 mai. Va fi însă administrator al fondului fiului ei (fratele vitreg al Lisei Marie), Navarone Garibaldi, căruia i se va acorda 1/9 din avere.

Potrivit The Times, marca Elvis continuă să genereze peste 100 de milioane de dolari pe an, iar partea familiei Presley este transferată către Promenade Trust.

Moartea Lisei Marie Presley a scos la iveală neînțelegerile familiei

Acum o lună, Priscilla Presley a acceptat un compromis în legătură cu testamentul fiicei lor, Lisa Marie, decedată în ianuarie, pe care îl contestase în instanţă deoarece nu a fost inclusă în succesiune.

Lisa Marie Presley, unica fiică a "regelui muzicii rock-and-roll" şi care a avut la rândul ei o carieră muzicală, a murit în mod neaşteptat pe 12 ianuarie 2023 la Los Angeles în urma unui stop cardiac, la vârsta de 54 de ani.

În timpul vieţii sale, Lisa Marie a deţinut controlul administrativ asupra "Graceland", celebra reşedinţă pe care tatăl ei o avea în Memphis, Tennessee, unde starul american a fost găsit fără semne vitale în august 1977. "Graceland" a devenit de atunci un loc de pelerinaj pentru fanii artistului.

Lisa Marie a numit-o în 2010 pe mama ei, Priscilla, în calitatea de co-administrator al averii sale impresionante, însă şi-a modificat testamentul în 2016 pentru a-şi lăsa averea primei sale fiice, actriţa Riley Keough.

Priscilla Presley a contestat acel nou testament în ianuarie 2023. Potrivit avocaţilor, ea a descoperit modificările testamentare abia după moartea fiicei sale şi avea îndoieli despre autenticitatea semnăturii Lisei Marie Presley.

Ulterior, avocatul văduvei, Ronson Shamoun, a anunţat în faţa unui judecător din Los Angeles că părţile au ajuns la un compromis.

"Părţile familiale sunt mulţumite", a precizat el în exteriorul tribunalului. Potrivit lui, părţile sunt "unite, împreună şi entuziasmate în legătură cu viitorul".

Riley Keough a fost și ea mulţumită că a pus capăt acestui litigiu, potrivit avocatului ei, Justin Gold.

Priscilla Presley, în vârstă de 77 de ani, a divorţat de Elvis Presley în 1973, punând capăt unei căsnicii care a durat şase ani.

"Ţin să precizez că nu a existat niciodată un proces intentat nepoatei mele mult iubite", a declarat văduva starului american într-un comunicat.

"Ca familie, suntem bucuroşi că am rezolvat această problemă împreună", a adăugat ea, şi a cerut presei să respecte "viaţa privată a familiei, pentru a ţine doliu după Lisa Marie".

Riley Keough, în vârstă de 33 de ani, este o actriţă care s-a remarcat în superproducţia "Mad Max: Fury Road" şi, mai recent, în filmul independent "Zola".

Lisa Marie Presley a lăsat în urma ei alte două fiice, gemenele Harper şi Finley, născute pe 7 octombrie 2008. Ea a avut şi un fiu, Benjamin Keough, care s-a sinucis la vârsta de 27 de ani, pe 12 iulie 2020.

 

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?