The Prince of Wales Meets Earthshot Finalists At Fellowship Retreat
Divertisment

Prințul William. Getty Images

S-a aflat ce salariu are prințul William. Suma pe care a încasat-o în acest an nu e deloc de neglijat

Despre banii pe care îi cheltuie membrii familiei regale s-a vorbit mult de-a lungul timpului, însă acum s-a aflat ce salariu are prințul William. Iar suma câștigată în ultimul an este surprinzătoare, potrivit jurnaliștilor de la Page Six.

Conform sursei citate, prințul William a avut un venit privat de șase milioane de lire sterline, adică peste 7,5 milioane de dolari, se arată într-un raport anual publicat de Ducatul de Cornwall.

Prințul de Wales a devenit al 25-lea duce de Cornwall după ce bunica lui, regina Elisabeta a II-a, s-a stins din viață în septembrie 2022, iar tatăl lui, Charles, a fost încoronat rege.

Citește și: Prințul William, imagine adorabilă de Ziua Tatălui, alături de cei trei copii ai săi. Prințul Louis, ștrengar ca de fiecare dată

Odată ce William a primit acest titlu de duce de Cornwall, el a moștenit și orice profit de la ducat. Iar acesta a înregistrat un profit net de mai bine de 24 de milioane de lire sterline, adică peste 30 de milioane de dolari, conform raportului financiar pentru anul 2022-2023.

Deși William ar fi trebuit să moștenească totul, se pare că regulile s-au schimbat de când a fost încoronat Charles rege, astfel că suma de mai sus s-a împărțit între cei doi. Concret, fostul duce de Cornwall, acum rege, a primit 14, 225 milioane de dolari, în timp ce William ar fi trebuit să încaseze 16,115 milioane de dolari.

Citește și: Adevărul despre discuția dintre Sophie Wessex și prințesa Charlotte. Ce au vorbit cele două în timpul paradei Trooping the Colour

Cu toate acestea, însă, Ducatul a solicitat să păstreze mai bine de 8,6 milioane de dolari din salariul lui William, potrivit unor declarații făcute de reprezentanți ai Palatului Kensington.

Astfel, venitul lui William a ajuns să fie de 7,4 milioane de dolari. Anul viitor, însă, în cazul în care nu vor exista schimbări, acesta ar urma să încaseze suma completă, adică 30 de milioane de dolari.

Prinţul William a lansat un program pentru a pune capăt problemei celor fără adăpost

Prinţul William, moştenitorul coroanei britanice, a lansat luni un program ce are ca scop să pună capăt lipsei de adăpost în Marea Britanie, potrivit News.ro

"Prima mea vizită la un cămin pentru persoanele fără adăpost a fost împreună cu mama mea, când aveam 11 ani", a declarat prinţul de Wales luni, când a vizitat o organizaţie caritabilă din cartierul Lambeth din Londra. "Am întâlnit atât de mulţi oameni extraordinari şi am auzit atât de multe poveşti sfâşietoare", a continuat el. "Prea mulţi oameni au rămas fără o casă stabilă şi permanentă".

Denumit "Homewards", proiectul de cinci ani îşi propune să "demonstreze că este posibil să se pună capăt" lipsei de adăpost, potrivit unui comunicat al Fundaţiei regale conduse de prinţul William, în vârstă de 41 de ani, şi de soţia sa Kate.

Proiectul intenţionează să se bazeze pe parteneri locali - persoane, organizaţii, companii - care vor colabora pentru a realiza un plan local personalizat, bazat pe "nevoile şi expertiza locală".

"Este o sarcină importantă, dar cred cu tărie că, lucrând împreună, ne putem asigura că lipsa de adăpost este rară, scurtă şi nu se repetă", a declarat fiul cel mare al regelui Charles.

Acesta este un nou proiect major pentru prinţul de Wales, care a lansat deja în 2020 premiile Earthshot Awards, create pentru a recompensa inovaţiile în favoarea mediului, într-un moment în care monarhia, zguduită de mai multe scandaluri, pare dornică să îşi demonstreze utilitatea pentru societatea britanică.

Citește și: Prințul William, imagine adorabilă de Ziua Tatălui, alături de cei trei copii ai săi. Prințul Louis, ștrengar ca de fiecare dată

William, care urmează să viziteze luni şi marţi cele şase locaţii ale programului, l-a lansat vizitând organizaţia caritabilă Mosaic Clubhouse din Londra, care sprijină persoanele care suferă de boli mintale, pentru a arăta că "legătura dintre sănătatea mintală precară şi lipsa de adăpost poate fi ruptă".

Unul dintre obiectivele proiectului este de a debloca locuinţe pe scară largă. Ideea este de a crea apoi un model care să poată fi adoptat în alte părţi ale Regatului Unit şi în străinătate.

Etichete: printul william , salariu

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri