Berlin, Germany. 29th Mar, 2023. King Charles III and royal wife Camilla arrive for a state banquet at Bellevue Palace, the official residence of the German president. Before his coronation in May 2023, the British king and the royal wife will visit Germa
Divertisment

Prințul Charles III, regina consoartă Camilla. Profimedia

Viaţa Camillei, prima regină consoartă divorţată din Regatul Unit, în zece date cheie. Fostul ei soț va fi prezent la încoronare

Camilla va fi încoronată regină pe 6 mai alături de regele Charles al III-lea, care îi este soţ de 18 ani. Este prima regină consoartă divorţată din Marea Britanie şi alte regate din Commonwealth.

10 momente-cheie din biografia soției lui Charles, Camilla

17 iunie 1947

Se naşte la Londra Camilla Rosemary Shand, prima dintre cei trei copii ai lui Rosalind Cubitt, fiica unui baron, şi Bruce Shand, un ofiţer reprofilat în comerţul cu vin.

A crescut la ţară şi a avut, potrivit spuselor ei, o copilărie ''perfectă la toate nivelurile''.

La 16 ani pleacă în Elveţia pentru a-şi completa educaţia (etichetă, gastronomie, bunele maniere) după care petrece şase luni la Paris ca să înveţe franceză şi literatura franceză la Institutul Britanic. Lucrează apoi ca secretară şi recepţionistă. Este pasionată de cai şi de grădinărit.

Anul 1970

Scurtă idilă cu Charles, prinţ de Wales, care se termină anul următor, când acesta începe serviciul în Marina Regală.

4 iulie 1973

Camilla se căsătoreşte cu ofiţerul Andrew Parker Bowles. Cuplul are un fiu, Tom, născut în 1974, şi o fiică, Laura, născută în 1978.

CAMILLA and ANDREW PARKER BOWLES
Camilla și Andrew Parker Bowles. Profimedia

29 iulie 1981

Charles se căsătoreşte cu Diana.

Prințesa Diana și prințul Charles, în ziua nunții
Prințesa Diana și prințul Charles, în ziua nunții / Profimedia Images

Anul 1986

Charles şi Camilla reiau relaţia romantică.

11 ianuarie 1995

Camilla divorţează, dar rămâne în termeni amiabili cu fostul ei soţ, care este invitat la ceremonia de încoronare din 6 mai 2023.

Adevărul despre participarea prințului Harry la încoronarea lui Charles: ”Va fi în Anglia pentru 24 de ore!”

King Charles III coronation
Camilla, acum regina consoartă a Marii Britanii, cu soțul ei de la acea vreme, Andrew Parker-Bowles și fiul lor Tom. Profimedia

28 august 1996

Charles şi Diana divorţează, după ce se separaseră oficial în decembrie 1992. Diana moare pe 31 august 1997 într-un accident auto produs la Paris.

9 aprilie 2005

Camilla şi Charles se căsătoresc civil la primăria din Windsor. Regina nu este prezentă, dar organizează o recepţie la castel pentru cuplul căsătorit.

regele charles si camilla nunta
Charles nu a renunțat la inelul de pe degetul mic nici la nunta cu Camilla. / Foto: Profimedia

8 septembrie 2022

Camilla devine regină consoartă după ce Charles III accede la tron odată cu moartea mamei sale, Elisabeta a II-a. Aceasta din urmă îşi exprimase cu câteva luni înainte ''dorinţa sinceră'' ca această titulatură să fie acordată Camillei.

Presentation Of Addresses By Both Houses of Parliament To His Majesty King Charles III
Regele Charles III și Camilla, regina consoartă. Getty Images

6 mai 2023

Ceremonia de încoronare la Abaţia Westminster alături de Charles al III-lea. Trei dintre cei cinci nepoţi al Camillei vor fi paji de onoare şi o vor ajuta să-şi poarte lunga trenă.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri