celebritati cu boli cronice
Divertisment

Celebrități cu boli cronice, Foto: Profimedia

Viață celebrităților nu este întotdeauna roz. De ce boli cronice suferă vedetele de la Hollywood

De-a lungul timpului, mai multe vedete de la Hollywood au vorbit deschis despre bolile cronice de care suferă, cum le afectează viața și modul cum au gestionat aceste probleme de sănătate, din dorința de a-i ajuta și pe alții care se află în aceeași situație ca ei.

Printre celebritățile de pe aceasta listă se numără Selena Gomez, surorile Hadid, Lady Gaga, Tom Hanks, Kim Kardashian, Selma Blair și mulți alții.

Selena Gomez - Lupus

2020 Hollywood Beauty Awards

Selena Gomez a fost deschisă cu privire la diagnosticul de Lupus, "boală autoimună sistemică care apare atunci când sistemul imunitar al corpului vă atacă propriile țesuturi și organe" și greutățile prin care a trecut. În 2017 a dezvăluit că a primit un transplant de rinichi din partea prietenei sale bune, Francia Raisa.

Lady Gaga - Fibriomialgia

The Fashion Awards 2016 - Red Carpet Arrivals

Lady Gaga a dezvăluit suferă de fibromialgie în septembrie 2017. La începutul anului 2018, Gaga a ajuns să anuleze restul turneului său mondial din cauza durerii.

Sunt atât de iritată de oamenii care nu cred că fibromialgia este reală. Pentru mine, și cred că pentru mulți alții, este într-adevăr un ciclon de anxietate, depresie, PTSD, traume și tulburări de panică, toate acestea ducând sistemul nervos la suprasolicitare, iar apoi aveți dureri nervoase ca urmare ", a spus ea într-un interviu din 2018. „Oamenii trebuie să fie mai plini de compasiune. Durerea cronică nu este o glumă. Și te trezești în fiecare zi, neștiind ce vei simți. ”

Conform Mayo Clinic, fibromialgia este „o tulburare caracterizată de dureri musculo-scheletice răspândite însoțite de probleme de oboseală, somn, memorie și dispoziție”

Citește și: La un an de la divorțul cu scandal, Christina Ricci anunță că este însărcinată. Hairstylistul ei pare a fi tatăl copilului

Nick Jonas – Diabet de tip I

2018 MTV Movie And TV Awards - Red Carpet

Nick Jonas a fost deschis cu lupta dusă împotriva diabetului. A fost diagnosticat la vârsta de 13 ani. El a postat despre diagnosticul său cu câțiva ani în urmă pe Instagram.

"Acum 14 ani, luna aceasta, am fost diagnosticat cu diabet de tip 1. Această experiență a modelat modul în care îmi abordez sănătatea - făcând sport, mâncând bine și gândindu-mă mereu la nevoile mele de zahăr din sânge și insulină. Nu puteți vedea întotdeauna ce se întâmplă în gestionarea unei boli invizibile, iar diabetul de tip 1 te poate face te simți singur și izolat."

Gigi Hadid – Boala Hashimoto

Gigi Hadid X Maybelline Party - Arrivals

Gigi Hadid a vorbit deschis despre diagnosticul ei în 2018, spunând: Pentru cei dintre voi atât de hotărâți să se întrebe de ce s-a schimbat corpul meu de-a lungul anilor, este posibil să nu știți că atunci când mi-am început cariera la 17 ani, nu eram încă diagnosticat cu boala Hashimoto, cei care m-ați numit „prea mare pentru industrie” vorbeați despre inflamația și retenția de apă cauzată de boală

Boala Hashimoto este „o afecțiune în care sistemul imunitar vă atacă tiroida, o glandă mică la baza gâtului, sub mărul lui Adam”.

Sarah Hyland – Displazie renală

2019 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - Arrivals

Sarah Hyland a suferit două transplanturi de rinichi. Primul ei transplant de rinichi a venit de la tatăl ei în 2012, dar când transplantul a fost respins de corp, ani mai târziu, fratele ei, Ian, i-a donat un rinichi.

„De aceea sunt atât de independentă. În unele aspecte ale vieții mele, literalmente nu am altă opțiune decât să fiu dependentă. Am trecut prin asta timp de 28 de ani și încă învăț cum să renunț la control și cum să am răbdare ".

Displazia renală este descrisă ca o „afecțiune în care structurile interne ale unuia sau ale ambilor rinichi ai fătului nu se dezvoltă normal în timpul uterului”.

Bella Hadid - Boala Lyme

"Okja" Red Carpet Arrivals - The 70th Annual Cannes Film Festival

Bella Hadid a fost diagnosticată cu boala acum câțiva ani. „Nu am putut să mă ridic din pat șase zile. Și creierul meu se încețoșa și nu vedeam. A fost cel mai greu moment din viața mea. ”

Bella a dezvăluit în 2020 că are cel puțin 10 simptome pe zi din cauza bolii Lyme.

CDC definește boala Lyme ca fiind „cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi și se transmite oamenilor prin mușcătura căpușelor infectate.

Citește și: 19 celebrități miliardare. Artista care a tocmai a intrat în clubul celor mai bogate vedete din lume

Halsey - Endometrioză

2018 American Music Awards - Red Carpet

„Să aflu că am endometrioză a fost cel mai dulce moment pentru că a însemnat că nu sunt nebună!” a scris pe Twitter în 2016. „Nu eram un„ bebeluș! ”. Aveam tot dreptul să simt că se prăbușea lume pe mine. Dar a fost îngrozitor să aflu.”

Kim Kardashian - Psoriazis

KKW Beauty Launches At ULTA Beauty

Kim Kardashian a fost foarte deschisă în lupta cu psoriazisul, cu care a fost diagnosticată în 2010. Ea a postat chiar o fotografie și a scris despre experiența ei în 2019. Ea a scris:

„Am devenit extrem de confortabilă cu psoriazisul meu. Indiferent unde este pe corpul meu, uneori sunt bine să-l arăt și alteori nu vreau să fie o distragere a atenției, așa că îl acoper cu machiaj. Dacă aveți psoriazis, nu îl puteți lăsa să vă ruineze viața sau să obțină tot ce este mai bun din voi. Trebuie să faci tot ce poți pentru a te asigura că ești confortabil, dar să nu-l lași să preia controlul. ”

Psoriazul este "o afectiune cronică si necontrolată a pielii care accelereaza ciclul de viata al celulelor".

Charlie Sheen - HIV

Project Angel Food's 2018 Angel Awards

Charlie Sheen și-a prezentat diagnosticul în 2015. Cu toate acestea, HIV-ul său este de fapt nedetectabil, adică prin administrarea medicamentelor sale, el a redus probabilitatea de a transmite virusul unei alte persoane cu 96%.

Selma Blair- Scleroză multiplă

selma blair

Selma Blar și-a dezvăluit diagnosticul la sfârșitul anului 2018. Atunci a scris: Sunt invalidă. Cad uneori. Las lucrurile cadă. Memoria mea este încețoșată. Și partea mea stângă cere indicații de la un GPS stricat”

Scleroza multiplă este„o boală potențial invalidantă a creierului și a măduvei spinării (sistemul nervos central)”.

Tom Hanks- Diabet tip 2

Premiere Of Disney And Pixar's "Toy Story 4" - Arrivals

„M-am dus la doctor și mi-a spus:„ Știi acele cifre ridicate de zahăr din sânge cu care te-ai ocupat de la 36 de ani? Ei bine, ai absolvit! Ai diabet de tip 2, tinere ”, a spus el la o emisiune de talk-show cu ani în urmă. „Este controlabil. Ceva ne va ucide pe toți.

Halle Berry - Diabet

24th Annual Screen Actors Guild Awards - Red Carpet

Halle Berry a vobit și ea deschis despre diabet. „Aveam 19 ani. Am devenit mult mai sănătoasa pe măsură ce am învățat cum să îmi gestionez [diabetul],” a declarat ea pentru Los Angeles Times în august 2015. „A fost nevoie de câțiva ani, și de unele situații înfricoșătoare, să accept că a fost vorba de o schimbare a stilului de viață și nu o dietă pe care aș putea să o opresc în șase luni. ”

Morgan Freeman- Fibromialgia

39th AFI Life Achievement Award Honoring Morgan Freeman - Show

Și Morgan Freeman a vorbit despre boala de care suferă: „Este fibromialgia”, a spus el în timpul unui interviu acordat lui Esquire în iulie 2012. Sus și jos în braț. Acolo devine atât de rău. Chinuitor."


Etichete: vedete , boli

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?