crema cu spf
Frumusete

Nu uita de SPF când ieși din casă, indiferent dacă sunt nori sau mergi la plajă. / Foto: Shutterstock

Aplici crema cu SPF zilnic? Greseala descoperita de cercetatori, pe care s-ar putea sa o faci

Daca esti una dintre persoanele care folosesc zilnic o crema hidratanta cu SPF pentru a-si proteja tenul impotriva daunelor provocate de soare, este posibil sa nu obtii efectul dorit fiindca omiti unele zone importante.

In timp ce multe lotiuni contin o concentratie ridicata de SPF, asemanatoare cu puterea pe care o gasim intr-o crema de protectie solara pentru plaja, cele doua produse pur si simplu nu sunt aplicate in acelasi mod.

Conform Health Line, o noua cercetare arata ca multe dintre persoanele care folosesc lotiuni cu factor de protectie UV tind sa rateze zonele sensibile - cum ar fi pleoapele - lucru pe care nu il fac atunci cand aplica protectie solara obisnuita.

Echipa de cercetare a studiat 84 de persoane, 22 de barbati si 62 de femei cu varste cuprinse intre 18-57 de ani, in cursul a doua vizite in laborator.

Toti au fost expusi radiatilor ultraviolete. Intr-una dintre vizite, ei si-au aplicat protectie solara folosita la plaja pe fata, iar in cealalta au aplicat o lotiune hidratanta obisnuita, care avea si SPF. Dupa expunerea la radiatii, le-au fost facute fotografii cu camere sensibile la radiatii UV.

Rezultatele? Oamenii de stiinta au constatat ca subiectii au aplicat in mod diferit cele doua creme, cu toate ca rolul lor este acelasi.

Asa cum am mentionat anterior, zona pe care cei mai multi dintre participantii la studiu au omis-o este cea a pleoapelor. Aproape 21% dintre subiecti nu au aplicat lotiunea cu SPF in aceasta zona, comparativ cu 14% in cazul cremei de protectie solara.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri