fata acnee
Frumusete

Ce probleme de sanatate poti avea in functie de acneea din zona fetei

In medicina traditionala chineza, fiecare zona a chipului corespunde unui organ. Astfel, zonele fetei afectate de acnee pot fi corelate cu probleme de sanatate localizate in diferitele parti ale corpului.

Daca suferi de acnee, iata ce probleme de sanatate poate sa tradeze in functie de zona in care iti apare pe chip:

  • Zonele 1 si 3 - Probleme ale sistemului digestiv

Grasimile in exces pot afecta sistemul digestiv si duce la o explozie a cosurilor pe frunte. Pentru a le combate, e recomandat consumul zilnic de ceai verde, bogat in antioxidanti. De asemenea, e important consumul de apa.

  • Zona 2 - Probleme cu ficatul
Frumoasa Italia… Țara care joacă rol de muză se lasă descoperită în Comorile ascunse ale Italiei, de la 21:00 pe Digi Life, în Digi Online.

Alcoolul si lactatele sunt vinovate pentru aparitia cosurilor in aceasta zona, dar nu este exclus ca ele sa fie o reactie a alergiilor alimentare. Consulta-ti medicul pentru a vedea daca ai dezvoltat o intoleranta, iar ficatul reactioneaza la ea.

  • Zonele 4, 6, 8 si 10 - Probleme cu rinichii

Cosurile din apropierea urechilor sau cearcanele sunt semne ale deshidratarii. O femeie trebuie sa consume cel putin 1 litru si jumatate de apa pe zi, evitand cafeaua si sarea cat mai mult cu putinta.

  • Zona 7 - Probleme cardiace

Aceasta zona a fetei este foarte sensibila. Pentru a scapa de cosurile de pe nas trebuie sa reduci tensiunea arteriala, sa introduci o cantitate mai mare de fructe si legume in dieta de zi cu zi si sa consulti un medic daca ai simptome pe care nu le poti asocia niciunei afectiuni.

  • Zonele 5 si 9 - Probleme ale sistemului respirator

Daca esti fumator, nu e exclus sa iti apara cosuri pe fata din cauza dependentei de nicotina. Pentru a combate acneea din aceasta zona, e important sa petreci mai mult timp in aer liber si sa respiri aer curat.

  • Zonele 11 si 13 - Probleme hormonale

Pentru femei, aceasta zona indica instabilitatea hormonala sau stresul. Adoptarea unui stil de viata sanatos e esentiala in acest caz. Dormi suficient, consuma suficienta apa si inlocuieste alimentele procesate cu fructe si legume proaspete.

  • Zona 12 - Probleme ale stomacului

Daca ai avut o perioada in care alimentatia nu a fost tocmai echilibrata, atunci trebuie sa ai in vedere o perioada de detoxifiere sau de adaugare a unor alimente bogate in fibre. Altfel, iti vor aparea in continuare cosuri in aceasta zona.

  • Zona 14 - Posibila infectie

Cosurile din zona indica gatului faptul ca te lupti cu o bacterie sau ca sanatatea sistemului tau imunitar nu este tocmai grozava. Bea mai multe lichide si rezerva-ti timp pentru odihna. Alimentatia naturala este, de asemenea, indicata.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri