sampon
Frumusete

Siliconul, o substanta pe baza de petrol se gaseste in multe produse cosmetice, printre care si samponul. Acesta acopera parul, repara daunele, creste luciul si previne incalcirea lui, astfel ca dupa utilizarea unui astfel de produs cu silicon, vei avea parul flexibil si aerisit.

Ce trebuie sa stii despre samponul si produsele de styling cu silicon. Cu ce frecventa ar trebui folosite

Siliconul, o substanta pe baza de petrol, se gaseste in multe produse cosmetice, printre care si samponul. Acesta acopera parul, repara daunele, creste luciul si previne incalcirea lui, astfel ca dupa utilizarea unui astfel de produs cu silicon, vei avea parul flexibil si aerisit.

Din pacate, folosirea siliconului pe o perioada lunga de timp poate sigila etans firele de par, nepermitand eliberarea umiditatii. Daca acesta este insolubil in apa, va ramane intotdeauna un strat subtire pe par, ceea ce poate duce la ingrasarea lui.

Stilistul Serge Normant, care se ocupa de podoaba capilara a unor vedete precum Sophia Bush, Katie Holmes si Gemma Chan, considera ca "singura treaba a samponului este sa iti curete parul", iar "daca masezi produse cu silicon pe scalp, acesta se poate acumula peste foliculi, ceea ce nu doar ca iti va ingreuna firul de par, dar il va face sa para gras, il va face sa-si pierde culoarea, va distruge parul ondulat si va impiedica cresterea sanatoasa in timp".

Cand vine vorba despre produse de styling care au silicon si uleiuri, Maine spune ca nu exista o problema reala in legatura cu ele fiindca nu intra in contact direct cu scalpul si sunt spalate cand samponam.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: par , sampon , produse ingrijire

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri