frumusete-culturi
Frumusete

Cum arata "femeia ideala" in 11 tari diferite. Care sunt standardele de frumusete in culturile lumii

Inalte, suple, minione, corpolente... femeile "vin sub toate formele, marimile si culorile", deci e lesne de inteles ca frumusetea lor este perceputa diferit in parti distincte ale lumii.

Fiecare tara are propriile standarde de frumusete. De aceea, jurnalistii de la Bright Side au intrebat ce inseamna atractivitatea fizica in cele mai mari culturi ale lumii

Cum arata "femeia ideala" in 11 tari diferite

Irlanda

O femeie tipic irlandeza are de obicei sprancenele groase, pielea deschisa la culoare si buzele subtiri. Cele mai atragatoare trasaturi sunt ochii verzi, pistruii si parul roscat.

Japonia

In majoritatea tarilor occidentale, un zambet perfect este de obicei asociat cu frumusetea, dar pentru Japonia lucrurile functioneaza invers. In aceasta tara, tinerele merg la stomatolog pentru a-si face caninii sa para usor strambi si incalecati. Aspectul de semi-vampir este considerat atragator deoarece japonezii il asociaza cu frumusetea naturala si tineretea.

Iran

Statisticile arata ca Iranul are cel mai mare procent din lume de interventii chirurgicale la nivelul nasului. Acest lucru nu este surprinzator intrucat femeile nu isi pot folosi celelalte parti ale corpului pentru a atrage barbatii, deci isi indreapta eforturile catre infrumusetarea chipurilor.

Rinoplastia este, de asemenea, foarte scumpa in aceasta tara asa ca, daca o femeie a trecut printr-o astfel de procedura, inseamna ca provine dintr-o familie bogata.

Multe femei iraniene poarta bandajele mult timp dupa operatia propriu-zisa doar pentru a arata ca sunt suficient de bogate, iar unele persoane isi pun bandaje false pentru a insinua ca au facut rinoplastie.

Coreea de Sud

O femeie perfecta in Coreea de Sud are pielea alba impecabila, nasul ascutit si ochii mari. Forma fetei ar trebui sa semene cu o inima, cu barbia ingusta si fruntea mai larga. Pentru a atinge acest ideal, o multime de femei coreene cheltuiesc sute de mii de dolari pentru interventii plastice.

Franta

Femeile franceze incurajeaza frumusetea naturala - nu poarta aproape niciun machiaj, folosesc rar parfumuri si tind sa isi pastreze parul corporal. Francezii cred ca adevarata frumusete se reflecta in pielea unei femei, asa ca, in loc de machiaj, incearca sa foloseasca mai multe creme si lotiuni pentru un ten perfect.

Tajikistan

Sprancenele stufoase, care sunt contopite deasupra nasului, au fost considerate sute de ani standardul frumusetii la femei. Cu ceva timp in urma, a existat chiar si o superstitie comuna - cu cat sprancenele unei femei sunt mai apropiate una de celalalta, cu atat sotul va fi mai tandru si atent cu partenera lui. In afara de asta, este considerat un simbol al puritatii si al inocentei.

O multime de femei incearca sa-si falsifice mono-sparanceana si sa foloseasca ierburi pentru a favoriza cresterea firelor necesare.

Arabia Saudita

Ochii sunt oglinda sufletului unei persoane, iar femeile din Arabia Saudita dau un alt sens acestei zicale vechi. Deoarece nu isi pot arata cea mai mare parte a fetei din cauza religiei lor, ele acorda o atentie deosebita frumusetii ochilor.

Pentru a fi mai atragatoare, folosesc tot felul de farduri si cheltuiesc sume imense de bani pentru a-si machia ochii.

China

Pentru femeile chineze, pielea palida este considerata un adevarat standard de frumusete. Aceasta credinta este una straveche, cand culoarea pielii era legata de clasa sociala de care apartinea o persoana.

Daca pielea era intunecata, insemna ca persoana lucra pe camp si era saraca. Femeile din China nu vor sa para sarace, asa ca sunt dispuse sa faca orice pentru a-si mentine pielea alba ca zapada - inclusiv sa foloseasca produse cosmetice cu agenti de albire.

Myanmar

Pentru oamenii din Myanmar, gatul lung este considerat un simbol al bunastarii si frumusetii. De aceea, localnicele poarta colaci de arama in jurul gatului incepand cu varsta de 5 ani.

Initial, isi pun 6 inele in jurul gatului si apoi numarul acestora creste cu unul in fiecare an. Pana la casatorie, numarul de inele se mareste, iar dupa nunta nu mai adauga niciunul. Ca urmare a purtarii acestor cercuri, gatul femeii poate ajunge pana la 40 cm.

Noua Zeelanda

In Noua Zeelanda, tatuajele nu sunt folosite doar pentru a decora pielea, ci maorii folosesc o tehnica de tatuaj numita ta moko pentru a realiza un fel de carte de identitate in tipare negre si albastre chiar pe fata unei persoane.

In mod traditional, femeile maori se tatueaza pe barbie in timpul adolescentei si incearca sa-si faca tatuajele cat mai ingrijite si detaliate pentru a-si arata statutul social.

Cand o alta persoana a tribului priveste acest tatuaj, poate "citi" cu usurinta intreaga poveste a purtatorului sau si poate estima cat de frumoasa este o femeie.

Etiopia

In aceasta tara, cand o femeie devine fertila, oamenii ii indeparteaza cei 2 dinti inferiori din fata si ii fac un piercing in buza inferioara. Apoi introduc un disc de lemn in aceasta gaura. Pe masura ce creste, discuri mai mari si mai mari sunt puse acolo pentru a intinde si mai mult buza pana ajunge la o farfurie cu dimensiuni complete.

Aceasta placa de buze este privita de nativi drept un simbol al maturitatii feminine care atrage barbatii spre casatorie.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri