femeie pieptan
Frumusete

femeie cu par lung si umed care isi descurca suvietele cu un pieptan

Cum descurci parul incurcat. Metode eficiente pentru fiecare tipologie de fir

Descurcarea parului incurcat vine la pachet cu durere inutila, care poate fi prevenita. Cu instrumentele potrivite, tehnicile propice si putina rabdare poti scapa cu usurinta de aceasta problema fara sa iti rupi sau despici firele.

Cum sa iti descurci parul in functie de tipul de fir pe care il ai

Daca ai parul fin

Daca ai suvite subtiri, care au tendinta de a-si pierde rapid volumul, poti fi tentata sa nu folosesti balsam in timpul spalarii. Complet gresit! Inclusiv tu poti beneficia de utilizarea acestuia.

Pentru a-ti hidrata parul fara a-l ingrasa trebuie sa folosesti insa o cantitate mai mica de balsam, pe care sa o aplici pe jumatatea inferioara a parului, departe de scalp.

In timp ce balsamul este inca in par, foloseste un pieptan cu dinti indepartati, care sa alunece usor prin par.

Dupa ce iesi de la dus, nu freca firele cu un prosop pentru a le usca, ci opteaza pentru un material din microfibra pe care sa-l apesi usor pe diferite sectiuni ale parului pentru a stoarce excesul de apa.

Daca ti se incurca parul si nu ai timp sa intri la dus, aplica o masca leave-in sau un ulei hidratant pe cele doua treimi inferioare, cu blandete, incepand de jos si urcand cu rabdare. Abia apoi foloseste peria.

Daca ai par ondulat sau cret

Aici se aplica aproape aceleasi reguli, cu foarte mici diferente: folosirea degetelor s-ar putea dovedi mai eficienta decat un pieptan cu dinti indepartati. Indiferent de instrumentul ales, asigura-te insa ca lucrezi in sectiuni mici si cu rabdare.

Recomandat este sa dormi pe o perna de matase, care va preveni frecarea inutila a firelor de par si incalcirea lor.

Daca ai par prelucrat chimic

Pentru a descurca suvitele decolarate sau vopsite, spala parul cu atentie, mai ales in zona scalpului. Acolo se depun impuritatile si sebumul, asa ca nu e nevoie de o masare insistenta pe lungimea firelor.

Dupa curatarea scalpului, foloseste o masca sau un balsam puternic hidratant si lasa-l sa actioneze inainte de a incepe sa descurci parul cu un pieptan cu dinti largi.

Cand parul e partial uscat, aplica un ser sau un ulei pe treimile inferioare ale suvitelor.

  • Ca regula generala, care poate fi aplicata indiferent de tipul de par, este recomandat mersul frecvent la frizer, care sa tunda varfurile uscate si despicate. Astfel, parul va pastra un aspect sanatos pentru mai mult timp. Si se va si incurca mai greu!

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri