ten sensibil
Frumusete

O piele sensibila constituie un teren ideal in aparitia fenomenelor alergice. Cand vine vorba de alegerea produselor de machiaj, majoritatea persoanelor cu piele sensibila prefera din start sa renunte.

Cum ingrijesti pielea intoleranta. Trucuri pentru a nu mai avea probleme cu tenul sensibil

O piele sensibila constituie un teren ideal in aparitia fenomenelor alergice. Cand vine vorba de alegerea produselor de machiaj, majoritatea persoanelor cu piele sensibila prefera din start sa renunte.

Totusi, avand putina rabdare, acestea pot gasi cea mai buna formula de machiaj potrivita pielii lor.

Pielea sensibila: cum se manifesta

Pielea sensibila se manifesta prin reactii anormale- senzatii de intepatura, inrosire ori arsura-, adesea foarte neplacute. Aceste senzatii pot fi declansate de mai multi factori: vantul, soarele, frigul, poluarea, produsele cosmetice sau apa calcaroasa.

Daca ai pielea sensibila, specialistii recomanda sa acorzi o atentie deosebita machiajului pe care il vei purta. Pentru binele tenului tau, acestia indeamna sa alegi machiaj hipoalergic si sa eviti expunerile la soare fara un produs cu SPF.

Trucuri de machiaj pentru tenul sensibil

Jurnalistii de la Elle.com au discutat cu un specialist in sanatatea pielii, care le-a oferit mai multe trucuri de machiaj pentru pielea sensibila si uscata.

  • Pregatirea machiajului este cel mai important pas

"Daca ai pielea foarte sensibila, trebuie sa te hidratezi bine.", spune Joelle Nonni, care recomanda pulverizarea apei termale pe ten.

Apa termala iti va calma pielea iritata, iar machiajul se va aseza mai bine pe ten. Conform indicatiilor sale, pulverizeaza apa termala si aplica crema hidratanta 15 minute mai tarziu.

  • Machiajul mineral nu este intotdeauna bun

In timp ce se presupune ca machiajul etichetat ca fiind natural ar calma automat pielea sensibila, trebuie totusi sa arunci o privire atenta asupra ingredientelor.

Daca pe lista gasesti parfum si mai mult de 3-4 conservanti, produsul respectiv nu mai este atat de sigur.

  • Alege cosmetice solide

Naomi recomanda fondurile de ten stick sau compacte pentru ca nu contin atat de mult conservanti.

  • Atentie la termenul de valabilitate

Pe ambalajul fiecarui produs exista un cod care iti va indica perioada de valabilitate. Fii atenta la acest aspect si inlocuieste produsele atunci cand au expirat.

  • Foloseste crema BB

Colorantii usuca pielea. Cum o crema BB contine mai putini pigmenti, poate fi mai eficienta decat un fond de ten cu acoperire medie-mare.

  • Nu folosi buretel din latex

Latexul poate provoca dermatita atopica, asa ca ar trebui sa eviti bureteii care sunt facuti din acest material, sustine Naomi.

  • Evita produsele cu mult pigment

Fardurile de ochi contin o multime de pigment, care, cum am stabilita mai devreme, provoaca alergii. Expertul recomanda sa eviti nuantele albastru, verde, mov si rujurile inchise la culoare.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri