Cum să ai o piele strălucitoare
Frumusete

Cum să ai o piele strălucitoare / Shutterstock

Cum să ai o piele strălucitoare. Trucurile pe care trebuie să le incluzi în rutina de îngrijire

Orice femeie își dorește să aibă o piele strălucitoare și luminoasă, care este, fără doar și poate, un semn de sănătate și vitalitate. Totuși, ca să ai un ten lipsit de imperfecțiuni nu este un țel imposibil de atins, ci ai nevoie doar de o rutină de îngrijire riguroasă.

Află care sunt secretele pentru o piele strălucitoare, mai jos:

Exfolierea, secretul unui ten fără probleme

Nu este niciun secret că exfolierea este extrem de important când vine vorba de o piele frumoasă și strălucitoare. Dacă în urmă cu mai mulți ani specialiștii recomandau exfolierea cu zahăr, cafea ori chiar mălai, acum experții sunt de părere că această procedură este mult mai eficientă dacă folosești alfa hidrozi acizi, precum acid glicolic și lactic, întrucât aceștia ajută la eliminarea rapidă a celulelor moarte. Totuși, este recomandat să nu exagerezi. Poți, de asemenea, să ceri sfatul unui deramotolog pentru a vedea ce tip de exfoliere ți se potrivește.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Citește și: Tendințe de make-up pentru vara 2022. Cum să îți îngrijești pielea și cum te machiezi în sezonul estival

Nu subestima puterea acidului hialuronic

Nu vei putea obține o piele curată, strălucitoare și lipsită de imperfecțiuni fără acid hialuronic. Acesta hidratează pielea și sporește nivelul de apă și colagen din piele. Deși este produs în mod natural de piele, uneori, mai ales odată cu înaintarea în vârstă, ai nevoie de un boost de acid hialuronic. Din acest motiv îți recomandăm fie serumurile pe bază de acid hialuronic, fie fillerele cu acid hialuronic. Pentru acestea din urmă, însă, trebuie să mergi la un medic dermatolog.

Ai grijă de alimentația ta

Se spune că ești ceea ce mănânci, iar această afirmație rămâne valabilă chiar și atunci când vine vorba despre piele. Așadar, pentru a te bucura de un ten strălucitor, luminos, include în dieta ta legume și verdețuri, precum salata verde, spanacul, rucola, toate fiind bogate în vitamina C, fructe de pădure, care conțin antioxidanți și neutralizează efectele nocive date de radicalii liberi. Fructele de mare, de asemenea, ar trebui să se regăsească în alimentația ta, deoarece conțin zinc, acizi grași Omega 3 și seleniu, acestea ajutând la sporirea producției de colagen. Poți, de asemenea, să optezi și pentru pudra de colagen, pe care o poți consuma în smoothie-uri dimineața, pe stomacul gol.

Citește și: Trucuri pentru un machiaj perfect de la makeup artistul care colaborează cu Eva Longoria și Paris Hilton. Cum acoperi corect cearcănele

Include ceramidele în ritualul tău de îngrijire

Despre peptide și retinol s-a vorbit mult de-a lungul timpului, însă folosirea ceramidelor te poate ajuta să ai o piele mai strălucitoare mai repede. Ceramidele sunt lipide naturale ce acționează ca o rețea între celulele pielii noastre. Când aceasta este deteriorată, însă, nivelul de umiditate scade, iar riscul de iritații crește. Ceramidele, însă, sunt o adevărată comoară pentru piele, întrucât sporesc hidratarea ei, ameliorează chiar și anumite probleme ale pielii, precum acnee, eczemă, psoriazis și rozacee.

Citește și: Tendințe machiaj 2022. Care sunt trendurile în materie de make-up anul acesta

Cere sfatul unui expert

Atunci când înaintezi în vârstă, vizita la dermatolog sau la specialiști în înfrumusețare ar trebui să fie un ritual de la care să nu te abați. Cere ajutorul unui expert și nu te teme să încerci tratamente revoluționare, care nu doar că îți pot reda strălucirea pielii, însă o pot hidrata în profunzime și pot elimina petele care pot să apară odată cu înaintarea în vârstă.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri