ulei de cocos
Frumusete

Uleiul de cocos ajută la hidratarea părului. / Foto: Shutterstock

Cum să folosești uleiul de cocos pentru a avea un păr mai frumos și mai strălucitor

Pentru a avea un păr sănătos, strălucitor, fără urme de vârfuri despicate, este indicat să respecți o rutină de îngrijire, iar uleiurile naturale îți sar în ajutor pentru un plus de hidratare.

Uleiul de cocos hidratează excelent părul

"Uleiul de cocos este unic pentru că este similar cu structura lipidică a părului și este capabil să pătrundă în firul de păr mai mult decât alte uleiuri", spune fondatorul unui brand de produse de îngrijire a părului, pentru goodhousekeeping.com.

nuca de cocos si ulei de cocos

Dacă este aplicat în mod regulat, de 2-3 ori pe săptămână, dacă părul tău este uscat sau normal, uleiul de cocos îți va face podoaba capilară mai mătăsoasă, mai strălucitoare și mai ușor de pieptănat. Este deosebit de util mai ales pentru părul foarte deteriorat.

Deși nu are efecte în creșterea mai rapidă a părului, îl poate întări simțitor. Uleiul de cocos poate pătrunde în structura firului și astfel poate ajuta la reducerea pierderii de proteine din păr.

Citește și: Cum să-ți îngrijești părul creț. 5 remedii pentru a scăpa de părul uscat și deteriorat

Cum să-ți faci o mască de păr cu ulei de cocos

Pentru cele mai bune rezultate, este bine ca uleiul de cocos să fie aplicat înainte de a te spăla pe păr. În acest fel îl vei opri din a absorbi prea multă apă și va deveni mai ușor de aranjat după baie.
Întinde uleiul de cocos pe păr, uniform, de la rădăcină la vârfuri, și ține-l pe cap între 15 și 30 de minute. Spală bine de două ori cu șampon și folosește balsam ca de obicei.
Dacă ai scalpul gras, ar fi bine să aplici ulei de cocos doar de la jumătatea părului până la vârfuri și să lași rădăcina liberă.

Dacă îți dorești un tratament mai intensiv, atunci dă-ți cu ulei de cocos înainte de culcare, înfășoară-ți părul într-un prosop sau o eșarfă și dormi așa. A doua zi spală-te pe păr și continuă-ți rutina obișnuită.

Citește și: Cele mai bune uleiuri de păr. Cum să ai un păr frumos și sănătos cu ajutorul remediilor naturiste

Cum să folosești ulei de cocos pentru a-ți aranja părul

Dacă ideea de a aplica ulei de cocos pe părul uscat îți trezește o teamă că-l vei îngrășa excesiv, ar fi bine să începi cu cantități mici. Dacă vrei să scapi de firele rebele sau de părul electrizat, aplică o cantitate mică de ulei de cocos pe degete și dă-ți pe păr. La fel și pentru vârfurile uscate și despicate. Puțin ulei le va oferi strălucire și le va netezi.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri