shutterstock_534966241
Frumusete

Cele mai bune uleiuri de păr. Cum să ai un păr frumos și sănătos cu ajutorul remediilor naturiste

Când vine vorba de îngrijirea părului, procesul este unul anevoios. Firul de păr este format din trei straturi, cel mai important fiind cel de la suprafață, care produce uleiuri naturale, responsabile de aspectul sănătos și strălucitor al acestuia. Atunci când acest strat este supus unui climat uscat, căldurii, apei cu clor sau unui proces de îndreptare chimică, părul se rupe și poate avea un aspect uscat și nesănătos.  Pentru a ajută părul să-și mențină fermitatea și sănătatea, puteți folosi remedii naturiste, cum sunt uleiurile naturale. De aceea, ți-am pregătit o lista cu cele mai bune uleiuri pentru par.

Cele mai bune uleiuri de păr. Cum să ai un păr frumos și sănătos cu ajutorul remediilor naturiste

1.     Uleiul de cocos pentru păr uscat

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași Omega-3 și vitamina E, nutrienți cunoscuți pentru proprietatea de a oferi strălucire părului și de a menține sănătatea scalpului.

Mod de folosire:

Pentru un păr aspru și creț, puteți folosi o cantitate redusă, ca balsam, fără a-i da părului un aspect uleios. Pentru un păr normal, puteți încălzi uleiul între palme și aplica apoi direct pe firul de par. Lasă-l să acționeze cât dorești, chiar și peste noapte, după care spală părul în mod normal cu șampon și balsam, de două ori dacă este nevoie, pentru a elimina tot uleiul din par.

Atenție! Persoanele alergice la uleiul de cocos ar trebui să nu folosească acest produs. Vă puteți confrunta cu roșeață ori iritații. 

2.     Uleiul de avocado

Uleiul de avocado este cunoscut pentru grăsimile, mineralele și oxidanții, esențiali pentru un păr puternic și sănătos. Acizii grași pot ajuta la repararea părului uscat și deteriorat, iar biotina, prezentă în  fructul avocado, poate întări firul de par, eliminând aspectul de par uscat.

Mod de folosire:

Puteți folosi avocado ca mască de păr, lăsând-o să acționeze până la 3 ore, după care clătiți. Sau ca un tratament cu ulei cald,  încălzind uleiul de avocado într-un recipient de sticlă scufundat în apă caldă, aplicându-l, apoi, pe părul proaspăt spălat. Lăsați să acționeze 20 de minute, după care clătiți.

Citește și: Remedii naturiste împotriva căderii părului. Ce poți face înainte să dai banii pe alte produse

3.     Uleiul de migdale

Uleiul de migdale este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru păr -  este bogat în acizi grași Omega-9, vitamina E și proteine care pot întări firul de păr și conferi strălucire. Având efecte emoliente, uleiul de migdale protejează și conferă hidratare părului.

Mod de folosire:

Puteți amesteca uleiul de migdale cu alte uleiuri, cum ar fi cel de cocos, pentru a face o mască de par, sau îl puteți aplica direct pe păr, cu precădere la vârfuri.

 Atenție. Este de evitat folosirea uleiului de migdale pentru persoanele alergice la nuci. 

4.     Uleiul de Argan

Uleiul de Argan, cunoscut și sub numele de ulei marocan, este bogat în acizi grași, antioxidanți și vitamina E, fiind ideal pentru părul uscat, fragil și casat, expus constant căldurii. Printre beneficii se numără protecția împotriva căldurii și a razelor UV, dar și hidratarea și netezirea părului.

            Mod de folosire:

Întrucât nu este un ulei foarte gras, îl puteți folosi de mai multe ori pe săptămâna, încălzind câteva picături în palme și aplicându-l doar pe vârfuri, evitând rădăcina, atât pe părul uscat și cât și pe cel semi-ud.

Citește și: Mască de față cu banane. 4 idei de măști bio pentru fiecare tip de ten

5.     Uleiul de Jojoba

Bogat în vitaminele A, B, C, E și minerale precum zinc și cupru, uleiul de Jojoba este ideal pentru firul de par, în special pentru cel uscat, deteriorat și cu măreață. Este un hidratant excelent, întrucât pătrunde profund în foliculul  firului de par și acționează din interior spre exterior.

            Mod de folosire:

Îl puteți aplica pe scalp înainte de a va spală părul, lăsându-l să acționeze 30 de minute sau chiar peste noapte. Puteți să îl folosiți și după șampoane, direct pe vârfuri, însă într-o cantitate extrem de mică, evitând rădăcinile.

Credit foto: Shutterstock 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?