celulita
Frumusete

Celulita apare la aproximativ 93% dintre femei. / Foto: Shutterstock

Cum să scapi de celulită: 10 sfaturi și produse recomandate de medicii dermatologi

Este important să știi că celulita este 100% normală. Nu e nimic greșit în a avea celulită, în a-ți plăcea să ai celulită sau în a vrea să scapi de ea. Un alt lucru important de știut este că nu prea poți scăpa de ea acasă. Nu contează câte creme sau scrub-uri speciale folosești. Nu-ți poți face gropițele să dispară fără un tratament în cabinetul unui medic dermatolog, însă îi poți ameliora aspectul.

Celulita se formează atunci când celulele adipoase de sub piele se împing în țesuturile conjunctive, determinând pielea să se îndoaie sau să facă gropițe. Și, deși nu poți opri acest proces cu creme sau loțiuni, poți să îți îmbunătățeși textura pielii dacă folosești ingredientele potrivite.

  • Poți scăpa complet de celulită?

Din păcate, răspunsul e nu. Cel puțin nu acasă.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

„Gândiți-vă la un nasture care cauzează cute pe o pernă. Ca să poți scăpa de acele cute, trebuie să tai ața din adâncime”, spune dermatologul Mona Gohara pentru cosmopolitan.com. Și nu, acest proces nu se poate întâmpla acasă. Cu toate acestea, există câteva metode care pot îmbunătăți aspectul pielii, atât timp cât aveți așteptări realiste. 

Dendy Engelman, dermatolog cosmetic, ne aduce aminte că celulita este comună și normală. Aproximativ 93% dintre femei au celulită.

Dacă încă doriți să reduceți vizibilitatea celulitei, iată ce sfaturi oferă dermatologii:

Folosiți creme cu cafeină

Deși cremele și loțiunile nu vor face ca celulita să dispară peste noapte, pot ajuta să îmbunătațească și netezească temporar textura pielii, mai ales dacă alegeți un produs care conține cafeină.

„Cafeina face vasele de sânge să se contracte și celulele adipoase să se micșoreze temporar”, spune dermatologul Marnie Nussbaum.

Citește și: Cum se trateaza corect celulita. Cand sunt eficiente cremele anticelulitice

Încercați tratamentul QWO

Dacă sunteți în căutarea unei soluții permanente pentru celulită, există câteva opțiuni care se pot aplica în cabinetul unui dermatolog. Noul tratament QWO este unul injectabil și are ca țintă reducerea gropițelor de pe posterior sau de pe coapse. Dermatologul tău o să dezvolte un plan de tratament specific nevoilor tale. Majoritatea oamenilor încep să vadă rezultate după aproximativ 10 săptămâni de tratament.

După aplicarea tratamentului, așteptați-vă la câteva vânătai și roșeață în acea zonă. Și, ca în cazul oricărui tratament, programați-vă la o consultație cu un dermatolog pentru a afla dacă sunteți un candidat bun  pentru această metodă.

Încercați periajul uscat

Acele perii mari de lemn pe care te-ai gândit mereu să le cumperi sunt foarte folositoare când vine vorba de reducerea aspectului celulitei.

„Periatul și masajul zilnic al pielii pot declanșa drenajul limfatic, care elimină toxinele ce se acumulează în stratul de grăsime și care produc inflamație și celulită mai pronunțată”, spune Engelman

Sfat: Periajul uscat mecesită piele uscată, deci ar fi mai bine să-l încercați înainte să intrați în duș. Și nu uitați să aplicați o loțiune hidratantă după.

Folosiți o cremă de corp cu retinol

Dr. Gohara recomandă adăugarea unei creme cu retinol în rutina pentru reducrea celulitei. Ingredientul care declanșează producția de colagen va netezi pielea de fiecare dată când îl veți folosi.

Folosiți un scrub cu cafea

Când e folosit, un exfoliant din cafea poate reduce aspectul celulitei în două  moduri: faptul că masați produsul în piele stimulează drenajul limfatic și cafeaua conține cafeină, compus care face celulele adipoase să se micșoreze temporar.

Aplicați seruri

Serurile și loțiunile topice pot reduce aspectul celulitei, însă nu trebuie să vă așteptați la miracole. În cel mai bun caz, pot întări pielea, lucru care va face celulita mai puțin vizibilă.

Citește și: Jennifer Lopez le închide gura celor care au criticat-o că are celulită. Apariție de senzație în costum de baie

Mâncați sănătos

Dieta nu este responsabilă de faptul că aveți sau nu celulită, însă o alimentație sănătoasă nu va face rau nimănui, spune Dr. Engelman. Aceasta sugerează să supravegheați nivelul de sodiu și să mâncați alimente bogate în fibre. De asemenea, nu uitați de fructe și legume.

Beți multă apă

„Trebuie să fiți hidratați. Celulita arată mult mai rău atunci când suntem deshidratați”, spune Engleman.

Faceți sport în mod regulat

Fie că mergeți la sală de câteva ori pe săptămână ori că faceți jogging, e important să incorporați exercițiile fizice în viața dumneavoastră.

Încercați un tratament în cabinetul unui dermatolog

Dacă chiar vă doriți să scăpați de celulită, dermatologul Arash Akhavan recomandă un tratament minim invaziv care taie,l a nivel microscopic, benzile conjunctive din grăsimea de pe coapse și posterior.

„Partea bună legată de această procedură este că poate fi făcută o singură dată - este considerată semi-permanentă deoarece rezultatele se văd în trei zile și pot dura până la trei ani”.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri