măști de față preparate în casă
Frumusete

Cum să-ți răsfeți tenul cu ajutorul măștilor naturale / Shutterstock

Cum să-ți răsfeți tenul - top cinci măști de față pe care să le încerci acasă

Atunci când nu ai timp să mergi la spa, dar îți dorești o sesiune de răsfăț chiar și la tine acasă poți încerca să-ți prepari singură măști de față. Cu doar câteva ingrediente pe care le ai deja acasă îți poți oferi un moment de răsfăț, iar pielea ta va fi nu doar hidratată în profunzime, ci și strălucitoare.

Mască de față cu banane

Bananele sunt ingrediente esențiale pentru menținerea sănătății pielii. Vitamina A ajută la combaterea punctelor negre, în timp ce vitamina B hidratează pielea, iar potasiul hrănește pielea în profunzime. Așadar, pentru un ten perfect hidratat, pasează o banană și aplică piureul pe față și pe gât. Lasă totul să acționeze pentru 20 de minute, după care clătește cu apă rece. Poți, de asemenea, și să amesteci o jumătate de banană cu o lingură de iaurt și una de miere, pentru a combate acneea. La fel ca și mai sus, aplică pasta obținută pe față, lasă să acționeze, iar apoi clătește.

Citește și: Rutina de îngrijire a tenului. Care este ordinea corectă de aplicare a produselor cosmetice

Mască de față cu oțet

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Folosit încă din cele mai vechi itmpuri, oțetul este eficient pentru menținerea sănătății de piele. Tot ce trebuie să faci pentru a-ți curăța și hidrata pielea este să amesteci o lingură de oțet de mere cu două căni de apă, după care să te speli pe față cu amestecul obținut.

Mască de față cu lapte praf

Un alt ingredient benefic pentru piele este, fără doar și poate, laptele praf. Așadar, atunci când îți dorești o sesiune de răsfăț alege să amesteci o lingură de lapte praf cu puțină apă, cât să formezi o pastă omogenă. Aplic-o pe față, așteaptă să acționeze 20 de minute, iar apoi clătește cu apă caldă. Te va ajuta să ai o piele fresh și reîntinerită.

Citește și: Cum să stopezi căderea părului. Cele mai eficiente remedii naturiste pe care să le încerci

Mască de față cu maioneză

Ca să-ți răsfeți tenul nu ai nevoie de produse cosmetice scumpe. Cea mai simplă modalitate este să-ți aplici maioneză pe față, după care să aștepți să acționeze pentru 20 de minute. Ulterior, clătește cu apă caldă, după care aplică pe ten o cremă hidratantă.

Mască de față cu iaurt

Pentru a-ți curăța pielea și pentru a-ți închide porii, poți să optezi și pentru o mască de față cu iaurt. Trebuie doar să amesteci o lingură de iaurt cu sucul obținut dintr-o jumătate de portocală și o linguriță de gel de aloe. Amestecă bine, după care aplică totul pe față și lasă să acționeze pe față 20 de minute. Clătește din abundență.

De asemenea, ca să te bucuri de un ten lipsit de imperfecțiuni alege să bei cel puțin doi litri de apă pe zi și adoptă o dietă echilibrată, bazată pe fructe și legume.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri