sursă foto: Shutterstock
Frumusete

Rutina de îngrijire a tenului. Care este ordinea corectă de aplicare a produselor cosmetice

Când vine vorba de îngrijirea tenului, alegerea produselor potrivite și aplicarea lor în ordinea corectă poate fi un proces dificil.

"De exemplu, pielea uscată și hipersensibilă nu va avea nevoie de toner, iar uleiurile nu sunt potrivite pentru fiecare tip de piele. O modalitate bună de a vă aminti cum să aplicați produsele în ordinea corectă este: întâi produse mai fluide, pe bază de apă, urmate apoi de produse pe bază de ulei sau mai groase, iar la final SPF(în timpul zilei)", explică un expert în îngrijirea pielii.

Mai jos veți găsi un ghid de aplicare corectă a produselor de îngrijire a tenului, propus de experți.

Rutina de îngrijire a tenului dimineața

ingrijirea tenului

1. Gel de curățare

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Primul lucru important în rutina ta de dimineața este spălarea tenului cu un gel de curățare potrivit tipului vostru de piele. Acest pas ajută la îndepărtarea murdăriei, transpirației și a microbilor acumulate pe perioada nopții. Ajută de asemenea la crearea unei baze curate pentru următoarele produse din rutina voastră.

„Curățarea pielii este partea cea mai importantă a unei bune rutini de îngrijire a pielii și, în mod ideal, ar trebui să aibă loc de două ori pe zi”, explică dr. Anjali Mahto, consultant dermatolog.

2. Toner

Puteți folosi un toner doar dacă simțiți neapărat nevoia. Este recomandat persoanelor cu pori dilatați, ten gras sau erupții. Tonicele care conțin acid sailicilic sau AHA și BHA ajută la îndepărtarea excesului de sebum, însă pentru persoanele cu piele uscată, pot provoca iritații sau descumare a pielii, dacă sunt folosite în exces.

Citeşte şi: Cum să-ți îngrijești și protejezi părul pe timpul verii. Câteva sfaturi simple pentru un păr sănătos

3. Seruri

Dacă folosiți seruri, acum este momentul să le aplicați pe ten. Dimineața este recomandat să aplicați vitamina C, deoarece oferă protecție suplimentară pentru piele în timpul zilei.

„După curățarea tenului, utilizarea unui ser antioxidant care conține vitamina C poate conferi strălucire pielii, precum și protecție împotriva moleculelor dăunătoare cunoscute sub numele de radicali liberi, care duc la îmbătrânirea prematură a pielii”, explică Dr. Mahto.

La acest pas puteți introduce și seruri hidratante, precum acid hialuronic.

4. Cremă hidratantă

Următorul pas constă în aplicarea cremei potrivite pentru tipul vostru de piele. Pentru ten gras se recomandă cremele mai fluide, iar pentru tenul uscat, cele cu o compoziție mai groasă, ce oferă mai multă hidratare.

5. Cremă cu protecție solară

Ultimul pas, dar și cel mai important, constă în aplicarea protecției solare. Folosirea SPF-ul este un pas necesar în orice perioadă a anului, nu doar pe timpul verii. Acesta ajută la prevenirea cancerului de piele, îmbătrânirea prematură a pielii, precum și apariția ridurilor sau petelor pigmentare.

Rutina de îngrijire a tenului seara

 

ingrijirea tenului

1. Gel de curățare

Începeți prin a îndepărtă machiajul aplicat pe timpul zilei și curățarea tenului cu un gel de curățare.

2. Mască de față (opțional)

Dacă simțiți nevoia aplicării unei măști pentru un plus de hidratare, acum este momentul.

Citeşte şi: Mască de față cu banane. 4 idei de măști bio pentru fiecare tip de ten

3. Toner

Se aplică același lucru ca în rutina de dimineața. Folosiți un toner doar dacă simțiți nevoia și considerați că vă face bine pielii.

4. Retinol

Utilizarea unui produs cu vitamina A cum este retinolul ajută la creșterea producției de colagen în piele, precum și la uniformizarea tonusului pielii. Retinolul este destul de puternic, așa că dacă aveți un ten sensibil, excludeți aplicarea altor produse cu acizi.

5. Ser

În funcție de serurile pe care le aplicați, este recomandat să le folosiți întăi pe cele hidratante, urmate de cele tratament, cum este acidul lactic, glicoic sau AHA.

6. Cremă hidratantă

Terminați rutina de seara cu aceeași cremă hidratantă folosită dimineața sau optați pentru una de seară. Aici puteți include și crema de ochi.

Sursă foto: Shutterstock

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri