femeie plaja valuri
Frumusete

Cum tratăm pielea după plajă. Ce produse ar trebui să evităm

Pielea bronzată a devenit sinonimă cu frumusețeA. Pentru obținerea unui bronz perfect e nevoie însă de multă muncă. Pe lângă folosirea unei loțiuni cu SPF și, bineînțeles, expunerea la soare în intervalele recomandate, mai sunt și alți pași peste care nu trebuie să săriM dacă VREM o piele cafenie și sănătoasă.

Primul constă curățarea pielii. Nu folosi imediat după plajă loțiuni abrazive sau exfoliante, fiindcă atunci  ea va fi mai sensibilă și se va irita mult mai ușor.

Este extrem de important ca, după expunerea la razele soarelui, să hidratezi pielea. După duș, o poți răsfața pielea cu o loțiune hidratantă, de preferat fără alcool și parfum.

În cazul în care ai exagerat cu statul la plajă și te-ai ales cu roșeață sau iritații, încearcă să te hidratezi și protejezi suplimentar. Alege o loțiune după plajă cu efecte antiseptice, calmante, antiinflamatoare, cicatrizante și tonifiante. Poți încerca și iaurtul, pe care trebuie să îl întinzi pe zonele afectate și să aștepți să se usuce.

După plajă, ar fi ideal să folosești geluri de duș sau săpunuri emoliente, fără parfum sau alcool. Băile fierbinți trebuie înlocuite cu dușuri scurte și răcoroase, iar pielea trebuie uscată prin tamponare cu un prosop moale.

Nici alimentația nu trebuie omisă. Consumă fructe și legume bogate în beta-caroten (morcovi, caise, piersici, pepene galben, afine, fructe de pădure și spanac) care vor da pielii tale aspectul auriu și strălucitor pe care îl dorești.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri