De ce ar trebui să folosești crema cu factor de protecție solară și în sezonul rece / Shutterstock
Frumusete

De ce ar trebui să folosești crema cu factor de protecție solară și în sezonul rece / Shutterstock

De ce ar trebui să folosești crema cu factor de protecție solară și în sezonul rece

Secretul unui ten lipsit de imperfecțiuni, sănătos și strălucitor, stă, fără doar și poate, în ritualul de îngrijire, care trebuie să fie unul riguros. Totodată, crema cu factor de protecție solară ar trebui să fie aliatul tău de nădejde indiferent de sezon, iar în articolul de mai jos vei descoperi de ce ar trebui să o folosești chiar și iarna.

Razele UV îți pot afecta pielea și iarna

Indiferent de cât de denși sunt norii în sezonul rece, razele UV pot ajunge pe pământ și îți pot afecta pielea, atrag atenția specialiștii, potrivit The Healthy.

”Razele UVA sunt întotdeauna prezente și pot pătrunde atât prin nori, cât și prin ferestre, fapt pentru care îți pot afecta pielea, sporind îmbătrânirea celulară și riscul de apariție a cancerului de piele”, atrage atenția dr. Jaber, conform sursei citate.

Crema cu factor de protecție are efecte anti-aging

Singurul sezon în care trebuie să depui un pic mai mult efort pentru a preveni pielea uscată și apariția ridurilor este, fără doar și poate, iarna, motiv pentru care este important să aplici crema cu factor de protecție solară. Aceasta are, de asemenea, și efecte anti-aging dovedite.

”Razele de soare pot degrada nivelul de colagen și elastină din piele, ceea ce va determina apariția ridurilor fine.”, susține dr. Jaber, care a precizat că numeroase studii de specialitate au arătat că folosirea constantă a cremei cu factor de protecție solară ajută la reducerea riscului de apariție a ridurilor.

Practicarea sporturilor de iarnă crește riscul de expunere la razele solare

Cu siguranță ți s-a întâmplat să petreci o zi pe pârtie și, la final, să te trezești cu pielea roșie. Pentru a preveni o situație de genul acesta este important să aplici o cremă cu factor de protecție solară. Chiar dacă e iarnă, iar temperaturile sunt scăzute, soarele este tot acolo, iar razele sunt periculoase pentru pielea ta.

De ce ar trebui să folosești crema cu factor de protecție solară și în sezonul rece

Ce trebuie să știi despre aplicarea cremei cu factor cu protecție solară

Indiferent că folosești o cremă cu factor de protecție solară SPF 20, 30 sau 50, atunci când o aplici este important să ții cont de următoarele sfaturi:

  • aplică crema pe toată suprafața pielii expuse la soare, chiar și pe buze;
  • folosește crema cu factor de protecție solară cu 20 de minute înainte să ieși afară;
  • nu uita să aplici crema și pe partea inferioară a bărbiei, dar și pe nas. Altfel vei fi un adevărat Rudolf.
  • aplică crema cu factor de protecție solară la fiecare două ore.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?