masca acnee
Frumusete

Foto: acnee provocata de masca, sursa: SHUTTERSTOCK

Efectele purtării îndelungate a măștii asupra pielii: acnee și buze uscate. Cum putem preveni aceste probleme

Să porți 8 ore pe zi mască la birou poate avea efecte neplăcute asupra tenului. Unele persoane se confruntă cu acnee și buze uscate. Dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog la Clinica Medicum, ne spune ce putem face pentru a avea un ten curat și buze hidratate, chiar și cu masca pe față.

Iată ce spune Dr. Diana Plăcintesc pentru www.peroz.ro:

Acneea de mască, sau într-un cuvânt în engleză « mascne », reprezintă de regulă o agravare a unei acnee preexistente, datorată ocluziei (astupării) porilor pe durate mai lungi de către mască, dar, mai ales, atenție !, unei igiene deficitare a mâinilor și feței sau excesului de fond de ten. Într-adevăr, dacă fața este păstrată curată și reducem numărul de atingeri pe obraji, acest fenomen tinde să nu se producă. De asemena, o mască dezinfectată, spălată zilnic dacă e de uz multiplu, schimbată la câteva ore dacă e de unică folosință, nu va aduce cu ea bacterii suplimentare care să suprainfecteze coșurile deja existente.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Cum poți ameliora acneea provocată de mască

Igiena mâinilor, demachierea și spălarea feței dimineața și seara, folosirea de creme antiacneice blânde, proceduri dermato-cosmetice de curățare și exfoliere, pulverizarea cu apă termală în pauzele de purtare a măștii sunt de regula suficiente pentru a reduce puseele minore de acnee de mască. Formele mai severe necesită consult dermatologic.

CITEȘTE ȘI: Cum dezinfectăm măștile sanitare. Metode propuse de medici

Buze uscate se "tratează" cu un balsam hidratant

În ceea ce privește uscarea buzelor, necesită doar aplicarea regulată a unui balsam de buze, nu în cantitate mare, pentru ca masca să nu îl întindă pe obraz, și de preferat cu câteva minute înainte de a pune masca pentru a pătrunde mai bine în buze. Un secret este să folosim balsmauri reparataoare, cicatrizante sau superhidratante sau uleiuri vegetale, în cantități generoase, seara la culcare, pentru a le lăsa timp să acționeze pe timpul nopții.

Dr. Diana Plăcintescu

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri