epilare cu ceara
Frumusete

Epilarea cu ceara este una dintre cele mai folosite metode de indepartare a parului

Epilarea cu ceara. Avantaje si dezavantaje

Epilarea cu ceara este una dintre cele mai folosite metode de indepartare a parului. O preferam fiindca ne lasa pielea fina si efectul dureaza saptamani bune. Dar stiai avantajele si dezavantajele procedurii?

  • Avantaje:

Firul este indepartat cu radacina si nu rupt. De aceea, firele de par cresc mai rar si mai subtiri pe masura ce te epilezi mai des. Partea buna este ca te poti epila cu ceara singura acasa, iar costurile nu sunt ridicate.

  • Dezavantaje:

Pe langa durerea bine cunoscuta si faptul ca e nevoie sa lasi parul sa creasca, epilarea cu ceara are si alte dezavantaje. Epilata regulat cu ceara, pielea isi pierde mai repede din suplete, elasticitate si se rideaza mai usor, din cauza ca ceara este indepartata prin smulgere. Ceara fierbinte produce si dilatarea vaselor, care in timp duce la dilatatia cronica a venelor de sub piele.

Mai mult, daca este fierbinte, ceara poate produce innegrirea tegumentului. Este vorba de o arsura a pielii, care va disparea in timp. Bineinteles, nu trebuie sa uitam de reactiile alergice si infectiile pielii, care apar daca ustensilele folosite nu sunt curatate si sterilizate.

  • Ce trebuie sa faci inainte de epilarea cu ceara

Exfoliaza pielea inainte de procedeu. Daca nu ai timp sa faci asta, fa un dus fierbinte de 30 de minute. Iti va deschide si curata porii. Desigur, evita sa te epilezi in perioada menstruatiei - atunci durerea se simte mai acut.

Etichete: epilare , par , piele , ceara

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri