epilare cu lama
Frumusete

Femeie care se epileaza cu lama in timp ce sta relaxata

Epilarea cu lama. Avantaje si dezavantaje

O piele fina si catifelata este visul fiecarei femei, dar epilarea este de multe ori un proces complicat, care impiedica indeplinirea acestei dorinte. Epilarea cu lama de ras este una dintre cele mai populare metode de indepartare a parului nedorit. Iata de ce si care sunt dezavantajele acestei metode:

Multe dintre noi alegem sa indepartam firele de par cu aparatul de ras fiindca procesul este rapid, nedureros, iar costurile foarte scazute. Un aparat de ras costa doar cativa lei.

Din pacate, dezavantajele sunt mai multe. Epilarea cu ajutorul lamei presupune taierea firului de par de la radacina, ceea ce inseamna ca parul va creste mai rapid, in 1-3 zile. De asemenea, acesta va deveni mai gros si mai aspru, iar unele fire vor ramane in piele. Sigur, pot aparea iritatii si taieturi, dar pe acestea le poti evita. Taie parul in directia opusa cresterii sale si foloseste un gel de dus cremos care iti va inmuia firele.

Ce trebuie sa mai stii despre epilarea cu lama

  • Fiindca pe lama de ras se aduna bacterii si fire de par, curata lama de ras cu apa si las-o sa se usuce. Poti folosi si alcool izopropilic pentru a igieniza lama de ras;
  • Este recomandat sa o schimbi lama cel putin o data pe saptamana;  
  • Daca este noua, nu aplica multa presiune pe piele.
Etichete: epilare , par , piele

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri