shutterstock_536002927
Frumusete

Tot ce trebuie sa stii despre extensiile de par. Care sunt avantajele si dezavantajele purtarii lor

Vrei o schimbare de look? Nu mai este nevoie sa astepti o vesnicie pentru a avea o podoaba capilara de invidiat. Poti incerca extensiile de par care ofera volum si lungime instant. In cazul in care esti hotarata sa le incerci, iata la ce ar trebui sa fii atenta.

In ultimii ani, extensiile au capatat o reputatie nu tocmai buna din cauza lipsei de experienta a unora dintre stilistii care le aplica. Puse prost, ele pot fi vizibile la radacina parului, pot avea o nuanta diferita fata de cea a firelor naturale si, bineinteles, pot ramane cu o lungime nepotrivita.

De aceea, primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere dupa ca te-ai hotarat sa iti aplici extensii este alegerea salonului sau a specialistului care se va ocupa de ele.

  • De cate tipuri sunt extensiile?

Pentru inceput, trebuie sa stii ca extensiile sunt de doua feluri: din par natural si par sintetic. Care este diferenta? Ei bine, cele din par natural sunt mai scumpe si pot fi vopsite si coafate la fel ca parul tau, pe cand cele din par sintetic sunt mai ieftine, insa pot avea un aspect fals si nu suporta la fel de bine alterarile.

De asemenea, extensiile sunt de mai multe tipuri in functie de modul in care se prind de parul tau:

Extensii clip-on - sunt preferate de femei fiindca se aplica usor, pot fi puse chiar acasa, fara ajutorul unui specialist. Sunt solutia ideala daca iti doresti temporar par lung sau mai des.

Extensii tape-in - acestea contin suvite de par care se ataseaza cu ajutorul benzilor adezive speciale ale fiecarei suvite. Acest tip de extensii necesita montare la salon si rezista intre sase si opt saptamani.

Extensii cu cheratina - sunt cele mai scumpe si aplicarea lor se face exclusiv la salon. Procesul dureaza aproximativ doua ore.

  • Cum se ingrijesc extensiile?

Odata ce ai parasit salonul, grija pentru extensii cade pe mainile tale. Daca vrei sa mentii un aspect natural, iti recomandam sa urmezi sfaturile stilistului si sa calci, o data la doua saptamani, pragul salonului. De asemenea, in cazul extensiilor clip-on si al celor tape-in, incearca sa te feresti de parul incurcat. Nu iti lasa parul liber cand dormi, ci prinde-l intr-un coc sau o coada lejera.

  • Care sunt avantajele si dezavantajele purtarii extensiilor?

Avantaje:

- un par mai bogat si mai lung
- coafurile vor arata mult mai bine
- poti ascunde astfel parul degradat
- poti obtine forma dorita a parului, cu care natura nu te-a inzestrat

Dezavantaje:

- nu se aplica daca ai un par foarte rar
- daca te hotarasti sa renunti la ele, vei avea impresia ca ai foarte putin par. Acest lucru duce deseori la dependenta de extensii
- necesita o atentie in plus data parului tau
- se usuca mai greu decat parul tau natural

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri