frumusețea la 40 de ani
Frumusete

Un ten proaspăt și strălucitor se poate menține și după 40 de ani. / Foto: Shutterstock

Frumusețea după 40 de ani. Cum să ai grijă de tenul tău pentru a te bucura în continuare de un chip proaspăt și strălucitor

Frumusețea și grija de sine nu au o dată de expirare. Deși există o presiune pusă asupra femilor, cu privire la lupta cu orice semn de îmbătrânire, îmbrățișarea oricărei vârste cu înțelegere și grație ar trebui să fie scopul suprem.

Totul se schimbă la corpul oamenilor odată cu vârsta, iar pielea nu face excepție. O rutină de îngrijire adaptată vârstei și nevoilor tenului ar trebui să fie o prioritate pentru orice reprezentantă a sexului frumos.

Medicul Nayan Patel, fondatorul unei linii de îngrijire a pielii, a oferit câteva sfaturi referitoare la nevoile pielii după 40 de ani, pentru publicația Hola.

Citește și: Renee Zellweger critică produsele cosmetice anti-îmbătrânire: Ce vrei să spui? Că nu mai sunt valoroasă pentru că am 53 de ani?

Înțelege de ce are nevoie pielea ta după ce ai împlinit 40 de ani

După 40 de ani, pielea are obiceiul de a deveni mai uscată. Capacitatea pielii de a genera colagen și celule noi scade încă de la 30 de ani, lucru accelerat după 40 de ani, ceea ce poate duce la un tern tern. Celulele moarte ale pielii se desprind mai lent, iar acumularea lor poate accentua petele, ridurile și aspectul uscat. De asemenea, după această vârstă se văd mai ușor efectele poluării și ale expunerii la soare, ce pot apărea sub formă de riduri și pete de vârstă.

Prevenția e crucială

Deși nu te poți întoarce în timp pentru a-ți îngriji pielea mai tânără cum se cuvine, nu este niciodată târziu pentru a o proteja de daunele viitoare. Cremele cu protecție solară sunt un "accesoriu" obligatoriu. Asociați acest lucru cu o rutină obișnuită și deloc încărcată de a îngrijirii a tenului: curățare și hidratare zilnică, exfoliere blândă și aplicarea de seruri hidratante.

Citește și: Îngrijirea corectă a pielii – Care sunt pașii pe care trebuie să-i incluzi în rutina ta pentru un ten sănătos și strălucitor

Fii atentă la stresul oxidativ

Pielea uscată, lăsată sau foarte ridată poate fi, de asemenea un semn al unor probleme de sănătate, cauzate în special de stresul oxidativ. Acesta provine dintr-o acumulare de radicali liberi, ce pot ataca și deteriora ADN-ul celular. Stresul oxidativ apare atunci când radicalii liberi copleșesc abilitățile noastre naturale de detoxifiere, creând tulburări grave de sănătate, inclusiv și semn de îmbătrânire a pielii.

Folosește antioxidanți pentru a ajuta pielea

Antioxidanții sunt nutrienți esențiali care ne protejează celulele prin neutralizarea radicalilor liberi. Acest lucru previne stresul oxidativ și menține inflamația generală scăzută. Mulți antioxidanți au, de asemenea, beneficii extraordinare pentru piele, cum ar fi:

  • Vitamina A/retinol/retinoizi: stimulează creșterea de colagen și contribuie la estomparea ridurilor
  • Vitamina B3/niacinamide: îmbunătățește tonul pielii și elasticitatea, diminuează aspectul ridurilor
  • Vitamina C/acid ascorbic: luminează și uniformizează nuanța pielii
  • Glutationul/GSH este una dintre cele mai abundente substanțe din organism, ce luptă împotriva radicalilor liberi și împrumută electroni antioxidanților uzați, astfel încât aceștia să poată lupta în continuare. GSH-ul îndeplinește sarcini vitale, cum ar fi reglarea funcției celulare. În ceea ce privește pielea, glutationul poate îmbunătăți aproape orice: repararea daunelor vechi, stimularea producției de noi celule și de colagen, reducerea roșeții, a hiperpigmentării și a ridurilor, combaterea unor probleme precum acneea sau psoriazisul. Corpul nostru creează GSH, însă această abilitate descrește cu vârsta. Producția de glutation se poate crește prin dietă sau prin introducerea lui în rutina de îngrijire a feței, sub forma unor creme sau sprayuri. De asemenea, există și suplimente alimentare.

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri