Îngrijirea corectă a pielii
Frumusete

Îngrijirea corectă a pielii / Shutterstock

Îngrijirea corectă a pielii - Care sunt pașii pe care trebuie să-i incluzi în rutina ta pentru un ten sănătos și strălucitor

Îngrijirea tenului ar trebui să fie o prioritate pentru tine indiferent de vârsta pe care o ai. În același timp, însă, este important să știi ce tip de piele ai, ce produse ți se potrivesc și când trebuie să le aplici pentru a te bucura de efecte maxime. În articolul de astăzi, însă, vei descoperi care sunt pașii corecți pe care îi poți adopta în rutina ta de îngrijire, pentru a te bucura de o piele sănătoasă și strălucitoare.

Rutina de îngrijire corectă se bazează pe trei pași 

Indiferent de tipul tău de piele, un ritual de îngrijire complet și corect se bazează pe trei pași, și anume - curățare, tonifiere și hidratare. Cel mai probabil știi deja ce înseamnă curățarea, precum și hidratarea, însă te-ai întrebat ce implică acea tonifiere? Ei bine, acest pas presupune folosirea unor serumuri ori a unor creme ce conțin ingrediente nutritive pentru piele, precum vitamina C, retinol, acizi alfa hidroxi și alții, în funcție de tipul tău de piele.

”Să respecți acest pas între curățare și hidratare este foarte important”, susține un medic determatolog, potrivit www.goodhousekeeping.com.

Poate face o diferență uriașă în timp și în ceea ce privește aspectul pielii.”, a mai declarat acesta.

Adoptă un ritual de îngrijire pe o perioadă îndelungată

Lucrurile bune apar atunci când aștepți, iar această teorie este valabilă și când vine vorba de rutina de îngrijire. Chiar și cele mai bune produse de îngrijire au nevoie de timp pentru a acționa, așa că nu te aștepta la rezultate peste noapte. Indiferent de vârstă și de tipul tău de piele, atunci când ți-ai setat o rutină de îngrijire, fii perseverentă. Primele beneficii le poți observa după o perioadă ce se poate întinde pe 6-12 săptămâni.

Rutina de îngrijire a feței - pașii pe care trebuie să-i respecți dimineața și seara

Curățare

Curățarea feței ar trebui să fie primul pas în rutina de îngrijire, deoarece ajută la eliminarea impurităților și a excesului de sebum ce poate determina închiderea porilor și apariția coșurilor. Prea multe persoane aleg să-și curețe fața prea des sau folosesc produse care duc la agresarea pielii, distrugând bariera protectivă a pielii. Așadar, dacă ai pielea uscată sau sensibilă, alege să-ți cureți fața doar dimineața și seara.

Ce produse ar trebui să folosești în funcție de tipul tău de piele, află mai jos:

  • ten gras - dacă tenul tău este gras, atunci ai nevoie de o spumă sau de un gel de curățare care ajută la îndepărtarea excesului de sebum baxat pe niacinamide și acid salicic.
  • ten predispus la acnee - în acest caz este esențial să folosești produse care conțin ingrediente cunoscute pentru proprietățile antiacneice, precum acid salicilic, acid glicolic, peroxid de benzoil și chiar sulf.
  • piele uscată - folosește cu încredere o cremă de curățare ori un gel care conține ingrediente puternic hidratante, precum ceramide, glicerină, acid hialuronic și uleiuri naturale.
  • pielea sensibilă - apa micelară sau un gel de curățare ce conține particule mici, cunoscute sub numele de micele, te poate ajuta să elimini impuritățile.

Toner

Aplicarea unui toner ar trebui să fie un pas pe care ar trebui să-l respecți mereu când vine vorba de îngrijirea pielii. Un toner bun te poate ajuta să-ți pregătești fața pentru aplicarea unui serum sau a unei creme. Alegerea produsului trebuie, să fie făcută ținând cont de tipul de piele.

Astfel, dacă ai pielea predispusă la acnee ar trebui să alegi un produs care conține acizi hidroxi, precum acid salicilic ori acid lactic, iar dacă ai pielea sensibilă ori uscată este important să folosești produse pe bază de glicerină și acid hialuronic.

Citește și: Cum să obții o piele hidratată și sănătoasă vara aceasta. Trucuri care te vor ajuta să strălucești

Pentru un ten mixt, însă, sunt recomandate produse ușor exfoliante și hidratante, bazate pe antioxidanți, precum vitamina C, vitamina E și ceai verde, ce pot contribui la combaterea radicalilor liberi, împiedicând astfel deteriorarea pielii.

Tenul gras, în schimb, are nevoie de produse cu proprietăți astrigente, pe bază de alcool, ce pot determina închiderea porilor.

Folosește un serum

Un serum potrivit te poate ajuta să tratezi anumite afecțiuni ale pielii, dar și s-o protejezi, motiv pentru care este important să alegi produsul potrivit. Spre exemplu, poți alege unul cu proprietăți antioxidante, care conține vitamina C. Se potrivește oricui, indiferent de vârstă și contribuie la prevenirea deteriorării pielii.

Poți alege, de asemenea, un ser cu acid hialuronic, care este recomandat persoanelor care au pielea uscată sau unul cu niacinamide, o formă de vitamina B3, care sporește producția de colagen și ameliorează inflamațiile.

Citește și: Cum poți să tratezi arsurile solare acasă. Cinci remedii simple și eficiente pentru a calma pielea inflamată și dureroasă

Serumurile cu retinol ajută la stimularea regenerării celulelor, sporind producția de colagen. Totodată, acest produs este recomandat să fie folosit seara, înainte de culcare și poate ajuta la ameliorarea ridurilor fine și a petelor pigmentare.

Crema de ochi, aliatul de nădejde

Crema de ochi, gândită special pentru zona din jurul ochilor, n-ar trebui să lipsească din ritualul tău de îngrijire. În acest fel nu va trebui să-ți faci griji de liniile fine, pentru pierderea fermității pielii ori pentru apariția pungiilor sub ochi. Folosește, însă, produse bazate pe niacinamide ori vitamina C sau chiar pe cafeină. Produsele pe bază de peptide și retinol sunt recomandate, însă, persoanelor mai în vârstă, ajutând la reducerea ridurilor și a pielii lăsate.

Citește și: Tendințe de make-up pentru vara 2022. Cum să îți îngrijești pielea și cum te machiezi în sezonul estival

Hidratarea

Când vine vorba de hidratarea pielii, acest pas este important pentru că îți lasă pielea fină și hidratată, întărind bariera de protecție a pielii. Dacă ai tenul gras ori predispus la acnee, optează pentru un produs light, pe bază de apă. De cealaltă parte, dacă pielea ta este uscată, folosește cu încredere o cremă puternic hidratantă, care conține ingrediente precum ceramide ori acid hialuronic.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri