Daca ai un ten mixt sau gras si iti doresti mai multa matifiere, trebuie sa tii cont de cateva reguli simple:

  • Foloseste produse special create pentru tipul tau de ten

Un ten mixt ori gras are nevoie de hidratare fiindca daca este deshidratat, va produce si o cantitate mai mare de sebum. Foloseste produse cu texturi lejere, gel sau fluide pentru a nu-l ingreuna.

  • Mare atentie la cum cureti pielea

Folosite des, produsele foarte astrigente vor face ca secretia de sebum sa devina mai abundenta. Alege geluri de curatare ori spume mai blande, care nu au sapun.

  • Opteaza pentru o alta textura a fondului de ten
Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

Pentru a avea un ten matifiat, alege texturi fluide si aerate pentru fondul de ten. Pentru a nu ingreuna pielea, cele spuma, lichide, fluide sau minerale sunt ideale.

  • Aplica intotdeauna pudra

Fixeaza fondul de ten pe zona T cu ajutorul pudrei. Incearca pudrele pulbere si foloseste-le pe cele compacte doar pentru retusuri. Legat de metoda de aplicare, recomandat ar fi sa o aplici prin tapotare cu ajutorul unei pensule sau al unui buretel.

  • Poarta mereu in geanta servetele matifiante

Servetelul obisnuit nu iti va fi de mare ajutor fiindca, odata cu excesul de sebum, va sterge si machiajul. Foloseste in schimb servetelele matifiante care iti vor absorbi sebumul si iti vor lasa un ten perfect mat. Daca nu vrei sa investesti prea mult, hartia de copt functioneaza pe acelasi principiu.

  • Alege farduri mate

Fie ca vorbim de fardul de ochi ori de cel pe care il aplici pe pometi, trebuie sa stii ca cele sidefate nu vor face decat sa inrautateasca situatia. De asemenea, evita sa aplici mult iluminator pentru ca acesta poate face portiunile care au tendinta sa luceasca si mai luminoase.

  • Foloseste o masca exfolianta saptamanal

Tenurile cu tendinta de ingrasare adesea au si una de hiperkeratinizare, ceea ce inseamna ca celulele moarte raman blocate la suprafata pielii. Acest fenomen duce la formarea punctelor negre.

Etichete: fond de ten , ingrijire , ten , piele

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri