shutterstock_793330702
Frumusete

Trucuri pentru unghii puternice si sanatoase. Cum le distrugi fara sa stii

Sa iti mentii unghiile frumoase si sanatoase este mai usor decat ai fi crezut. Trebuie doar sa respecti cateva reguli simple:

  • Pastreaza-le hidratate

Hidratarea este unul dintre cei mai importanti pasi pentru unghii si maini frumoase. Aplica o crema seara, inainte de culcare, si maseaza usor insistand pe cuticule. Incearca sa dormi cu o pereche de manusi moi, astfel vei intensifica efectul de hidratare.

  • Protejeaza-le atunci cand faci munci casnice

Daca vei sta mult cu mainile in apa, ele se vor inmuia si se vor rupe usor. De exemplu, unul dintre produsele de care trebuie sa le protejezi este detergentul de vase, care iti usuca mainile.

  • Fii atenta la alimentatia ta

Pentru a-ti asigura doza de calciu, incearca sa incluzi in alimentatia ta lapte si ou fiert cel putin de cateva ori pe saptamana.

  • Evita acetona

Acetona iti usuca unghiile. Foloseste un dizolvant care nu contine aceasta substanta.

  • Aplica tratament cu ulei de masline

Incalzeste uleiul (pentru rezultate mai bune) si rasfata-ti unghiile, aplicandu-l cu un betisor de urechi.

  • Nu lasa lacul pe unghii mai mult de 6-7 zile

Lacul iti intareste unghiile si este indicat sa il folosesti. Insa, nu e indicat sa fie tinut pe unghii mai mult de 6-7 zile.

Daca te confrunti cu probleme precum unghii fragile sau galbene, iata doua tratamente care te vor scapa de griji:

Tratamentul cu ulei de masline si ulei de migdale sau argan pot accelera procesul de crestere a unghiilor. Cum il prepari? Amesteca o lingura de ulei de masline cu una de ulei de argan migdale si cu o lingura de otet de mere.

Tine unghiile in amestec pret de 10 minute, in fiecare seara, timp de o saptamana.

Daca ai unghii galbene, te poate ajuta acest tratament. Amesteca trei lingurite de pasta de dinti cu cinci lingurite de suc de lamaie pana cand obtii o compozitie omogena. Aplica compozitia si las-o sa actioneze 10 minute.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri