shutterstock_175464011
Frumusete

Unghii cu gel: avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le stii inainte sa-ti pui

Manichiura cu gel continua sa fie un trend greu de contestat. Unghiile cu gel sunt salvarea doamnelor cand nu au timp sa isi infrumuseteze altfel mainile si, datorita lor, nu trebuie sa-si faca griji timp de cateva saptamani pentru aspectul degetelor lor.

Sigur ca acest tip de manichiura are deopotriva fani si critici. Indiferent care este tabara in cara te plasezi, trebuie sa cunosti atat avantajele, cat si dezavantajele manichiurii cu gel, mai ales daca te-ai gandit sa apelezi la ea.

Iata care sunt avantajele:

  • Unghiile cu gel sunt mult mai rezistente decat cele naturale. Daca ai unghii care nu cresc suficient de repede, se rup, se exfoliaza, le rozi sau nu ai timp sa iti faci manichiura saptamanal, unghiile cu gel pot fi solutia perfecta.

  • Un alt avantaj este faptul ca vei avea unghii lungi, perfect simetrice si care nu se vor rupe decat foarte greu, datorita gelului.

  • De asemenea, unghiile false iti permit sa iti faci orice model, oricat de complicat ar fi el. Mai mult de atat, pretul unghiilor cu gel este accesibil.

Dezavantajele:

  • Unghia naturala poate fi afectata, din cauza faptului ca suprafata ei trebuie pilita pentru ca gelul sa aiba aderenta.

  • Daca stai cu mainile in apa mult timp, gelul va capata un aspect neplacut, fiindca se va desprinde partial de unghie.

  • Trebuie sa mergi la intretinere cel putin o data pe luna, fiindca unghiile vor creste si aspectul va fi unul inestetic, fiind vizibila diferenta dintre unghia nou crescuta si gel. De asemenea, vor fi mai lungi, deci riscul de rupere va creste.

  • Mainile, care sunt predispuse imbatranirii premature, petrec minute bune in lampa UV. Acest proces nu le va ajuta sa-si mentina aspectul tanar.

  • Unghiile cu gel dau dependenta. Din cauza ca unghia naturala va fi foarte subtire (fiindca a fost pilita, a fost lipita unghia falsa ori pus gelul peste ea) sau pur si simplu pentru ca iti plac prea mult cele false, vei continua sa vizitezi salonul de manichiura.

  • Daca esti adepta unghiilor cu gel, indicat este ca sa mai faci pauze pentru a ii permite unghiei sa se refaca.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri