rochii de mireasa
Moda

Cea mai scumpă rochie de mireasă purtată vreodată de o prințesă europeană. Cum arată creația de șase milioane de lire

Nunțile regale, precum cele ale lui Kate, Ducesă de Cambridge, cu Prințul William sau Meghan cu Prințul Harry, au înregistrat unele dintre cele mai mari audiențe TV. Puțini dintre cei care le-au urmărit știu însă cine a purtat cea mai scumpă rochie de mireasă.

Rochia incredibilă a Prințesei Diana, cu trenă sa uriașă, a costat aproximativ 150.000 de lire sterline și a fost creată de Elizabeth și David Emmanuel. Rochia lui Kate Middleton, realizată de Alexander Mcqueen pentru nunta din 2011 cu Prințul William, a costat aproximativ jumătate de milion de lire.

Nu în ultimul rând, rochia de mireasă simplă, dar frumoasă, a lui Meghan Markle, a fost realizată de Clare Waight Keller, directorul artistic al casei de modă Givenchy, și a costat 100.000 de lire sterline.

Există însă o altă rochie care a valorat cu mult mai mult decât toate cele menționate anterior. Cea purtată de Letizia la nunta sa cu Felipe al Spaniei, din 2004.

Rochia a costat 6 milioane de lire sterline și a fost gândită de creatorul curții regale spaniole, Manuel Pertegaz. Ținuta s-a evidențiat prin mâneci lungi și un guler distinctiv, prin motivele fleur de Lys și broderiile în mătase cu fir de aur.

Trena Letiziei a măsurat patru metri, iar pe cap ea a purtat o tiară cu diamante pe care Regina Sofia, soacra sa, o purtase la propria nuntă.

Regii Spaniei s-au căsătorit la Catedrala Almudena, cu zeci de mii de localnici drept martori pe străzile din Madrid, în ciuda ploilor abundente. Peste 20.000 de polițiști au patrulat în acea zi în capitala Spaniei, care a sărbătorit nunta celor doi monarhi.

Foto: Getty

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?